Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasilo se ministarstvo zdravstva
Povratak na članak

Hitna provjera zaliha po bolnicama; Beroš: Imamo dovoljno lijekova za Covid pacijente

U 26 bolnica u cijeloj Hrvatskoj trenutno ima 483 doze Vekluryja (remdesivira) i 236 doza Ronapreve, lijekova koji se koriste za liječenje oboljelih od covida-19, što je dovoljno za sve sadašnje potrebe, ističe Ministarstvo zdravstva.

Komentari 2

MP
marinko.przolica
11:43 09.08.2022.

To nisu dvije inačice istog lijeka. Prvi je antiviral a drugi monoclonalno antitjelo. Prvi ne radi niti na jednu inačicu i ima spektakularne nuspojave a drugi je radio za deltu i inačice prije ako se uzima odmah po zarazi ... za postoječe inačice oba lijeka najvjerojatnije ne rade ništa te ih stoga i ima na zalihi... ciljani lijekovi za covid koji možda rade su ili zabranjeni za korištenje kod covida ili ih nema u RH...

VL
GE
geler203
11:27 09.08.2022.

A što vrijedi imati lijek kada ne možeš do njega?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.