Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na obali gangesa

Hinduističko hodočašće završilo stampedom, 16 poginulih

indija
AFP/PIXSELL
08.11.2011.
u 10:26

Stampedo u mjestu Haridwaru u indijskoj državi Uttar Pradesh dogodio se kada je nekoliko hodočasnika palo na tlo, a oni iza njih nastavili su hodati

Tijekom religiozne ceremonije 16 hinduističkih hodočasnika poginulo je u stampedu, a njih još 50 ozlijeđeno je na obali rijeke Ganges na sjeveru Indije.

Stampedo u mjestu Haridwaru u indijskoj državi Uttar Pradesh dogodio se kada je nekoliko hodočasnika palo na tlo, a oni iza njih nastavili su hodati.

Tisuće ljudi pristigle su na obalu rijeke na molitvenu ceremoniju, javlja AP, u podnožje Himalaja, 500 kilometara od regionalne prijestolnice, u mjesto prepuno hramova, a 16 tijela pronađeno je u ravnici. Ozlijeđeni su smješteni u lokalnu bolnicu.

Stotine tisuća hodočasnika posjećuju Haridwar svake godine kako bi se okupali u Gangesu i očistili se od grijeha. Stampeda su vrlo česta pojava na hinduističkim hodočašćima jer vlasti nisu u mogućnosti ovladati tisućama pridošlica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije