Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linija more – kopno

Hidroavionom od Raba do Zagreba i natrag za 899 kn

hidroavion
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/11
06.10.2014.
u 18:15

Liniju je uvela tvrtka European Coastal Airlines (ECA), a kapacitet aviona je 19 putnika

U Međunarodnu zračnu luku Zagreb u ponedjeljak je prvi put sletio hidroavion zrakoplovnog prijevoznika European Coastal Airlines (ECA), i to na liniji Rab – Zagreb.

Zrakoplov za 19 putnika svakodnevno će povezivati Rab s hrvatskom metropolom, a povratna karta stoji 899 kuna, dok će u jednom smjeru cijena biti 499 kuna. Promotivna cijena u jednom smjeru u početnom razdoblju je 350 kuna.

U planu je i linija Zagreb – Mali Lošinj – Italija

ECA je nakon 14 godina priprema i borbe s hrvatskom birokracijom ovo ljeto počela s prvim operativnim letovima u Hrvatskoj, i to na liniji Split – Jelsa (na Hvaru).

ECA planira uspostavu letova i na Mali Lošinj, Cres, Krk i u Rijeku, a u toj tvrtki nadaju se da će to uspjeti realizirati do kraja ove godine. No, to će ovisiti o raspisivanju natječaja za koncesije za aerodrome na vodi. Sljedeće godine planiraju letjeti i na Vis, a u planu je i međunarodna linija Zagreb – Mali Lošinj – Italija.

>>Prvi hidroavion povezao splitski Resnik i hvarsku Jelsu

>>Uskoro hidroavionom od Resnika do Jelse

Komentara 5

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:39 06.10.2014.

Odlično! Bravo!

VE
velika
23:59 06.10.2014.

šteta sto je proslo ljeto

Avatar think pink
think pink
18:45 06.10.2014.

udaljenost zagreb-rab je 150 km. za tu relaciju povratna karta od 900 kn je daleko previše. za te novce se bez problema kupi povratna karta zagreb-london

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije