Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Spašavanja

HGSS spasio mladića iz Slovačke: Izgubio se na Biokovu i zaglavio usred stijene

hgss
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
09.08.2014.
u 19:08

Nakon što nije sam uspio pronaći put i spustiti se na sigurno uputio je poziv u pomoć koji je HGSS Makarska posredstvom Centra 112 zaprimio jučer navečer oko 19 i 15 sati.

HGSS noćas je spasio mladića koji se izgubio  i zaglavio usred stijene na Biokovu, objavljeno je na gss.hr.

Radilo se o slovačkom državljaninu koji se našao u bezizlaznoj situaciji. Dok se šetao Biokovom zalutao je iznad Podaca, a nakon pokušaja da se vrati, kako je naveo HGSS, našao se usred stijene iz koje više nije mogao ni gore niti dolje.

Nakon što nije sam uspio pronaći put i spustiti se na sigurno uputio je poziv u pomoć koji je HGSS Makarska posredstvom Centra 112  zaprimio jučer navečer oko 19 i 15 sati. Nakon toga HGSS je pokrenuo akciju spašavanja koja je privedena kraju noćas oko 1 i 15 sati, a kojoj je sudjelovalo šest gorskih spašavatelja iz Stanice Makarska. Oni su došli do Slovaka koji je zbog padova i provlačenja uz stijenu imao brojne posjekotine i ogrebotine. Pripadnici HGSS su ih sanirali, nakon čega je mladić iz Slovačke uz pratnju spušten do mjesta gdje ga je čekala policija kojom je dalje upućen da se javi liječniku hitne pomoći.

>> HGSS-ovci helikopterom spasili trudnu Njemicu na Paklenici

Komentara 2

DH
dalibor.hren
10:58 10.08.2014.

Treba mu naplatiti 20.000,00€ pa nek onda luta.....

AG
Agramer198
21:23 10.08.2014.

Ne znam, čini mi se da je čovjek bio jednostavno žrtva nesretnih okolnosti. Ja bih radije naplaćivao pametnjakovićima koji idu grlom u jagode pa krenu u 6 navečer se pentrati po planinama ili pokušavaju dohvatiti Palagružu na luftićima, takvima bih definitivno naplatio svaku lipu koja je potrošena da im se spasi luda glava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije