Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRIČAO DETALJE

Heroj koji se susreo s ubojicom u Gradačcu: 'Ušao je u trgovinu i tražio metke. Dao sam mu ćorke'

Gradačac: Policijski očevid na farmi na kojoj je Nermin Sulejmanović počinio samoubojstvo
Foto: PIXSELL
1/3
12.08.2023.
u 18:40

Hasan Jašarević (77) ispričao je kako je ubojicu uspio spriječiti ubojicu N.S. da nastavi svoj krvavi pohod u Gradačcu

U strahu i kaosu koji je jučer uslijedio nakon što je N.S. usmrtio tri osobe, među kojima je i njegova nevjenčana supruga, našao se i jedan heroj o kojem priča cijeli Gradačac. Hasan Jašarević (77), inače bivši logoraš, ispričao je za Avaz kako je ubojicu uspio spriječiti da prolije još više krvi nego što je dotad.

Naime, ovoga petka Hasan je mijenjao svog sina u njihovoj prodavaonici ''Ribo-Lovac'' kada je ušao N.S.

 

>> VIDEO Nevjenčana supruga je četiri dana prije ubojstva tražila zabranu pristupa, sud ju je odbio

- Čujem škripu guma, auto se zaustavio pred prodavaonicu i mislio sam ide mušterija, kad se pojavi preda mnom on sav krvav, u bermudama, tenisicama, u krvavim rukama drži pištolj drži i dođe blizu mene. Kaže "Daj mi svu tu municiju od devet milimetara". A ja gledam je li pištolj pravi, jer mi prodajemo i takozvane startne pištolje. Pitam ga koliko, a u sekundi se sjetim da ću mu dati startnu municiju koja je ispred mene. On reče da mu dam sve što imam. Izvadio sam šest kutija, koje je odmah zgrabio, okrenuo se i koliko je žurio jedna kutija mu je ispala kraj vrata - ispričao je Hasan, dodajući kako je i njegova unuka bila tamo te je vidjela što se dogodilo.

POVEZANI ČLANCI:

- U tom trenutku je nju uhvatio strah, panika, a onda sam se i ja pribojao njegove reakcije, radi svojih ukućana, ako shvati da sam mu podvalio "ćorke". Ušli smo u kuću, iznad radnje koju sam zaključao i mislim si ako se vrati uzet ću pušku iz sefa i pucat ću mu u ruke. Ne bih ga ubio, ne daj Bože, a pozvali smo i nadležne organe - dodao je. 

Nedugo nakon ubojicu je policija locirala te opkolila, a on je naposljetku sebi oduzeo život pravim metkom. - Znao sam da mogu imati veće posljedice, ali sam riskirao - zaključio je hrabri Hasan.

Komentara 3

DU
Deleted user
19:36 12.08.2023.

Nevezano za temu: Što je drug Mirko zaključao komentare na člancima? Da može koješta brljat? "Pomirbe nema glorifikacijom Oluje"??? Tko kaže da se mi poslije svega hoćemo mirit?Poslije incidenta u Kninu,na Dinari,Prijedoru? Hoće stari KOS-ov kadar reć da se trebamo stidjet najveće vojne pobjede u moderno hrvatskoj povijesti? Vojno-policijske akcije koju je suverena zemlja izvela na svom državnom teritoriju na kojem je imala oružanu pobunu? Operacije nad kojom ni haški sud nije imao primjedbi? Pristat ćemo na tezu da smo nekog otjerali? Izjednačit ćemo nas i njih? Da je netko sačekao pedeset godina pa ovo i napisao?? Al pored nas živi? Što ćemo s pisanim naredbama o "evakuaciji" civila za Srbiju od strane vojnog vrha tzv.SAO krajine? Udarili ste nam na HOS,Skeju,Boyse,sad bi i Oluju da slavimo "u tišini"? Opet hrvatska šutnja? Neki nikako ne mogu prežalit stare sinecure i vrijeme kad su bili "mudo"?

IV
Ivan2304
21:25 12.08.2023.

Šta ste se raspisali toliko o drugoj državi? Imamo mi većih problema u Hrvatskoj.

LU
Lukeruk
19:23 12.08.2023.

Pa to je stvarno pravi heroj, moždačak veći i od pijanog save kovačevića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije