Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

HEP-ova Nagrada IMAM ŽICU! Potiče Izvrsnost i Ulaganje u Mlade Talente

HEP
06.12.2023.
u 10:31

HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU! dobio 31 učenik osnovnih i srednjih škola

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede (HEP) krajem prošlog tjedna održana je 29. dodjela prestižne nagrade IMAM ŽICU!, koju HEP s ponosom dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola još od 1995. godine. Ova nagrada priznanje je za iznimna postignuća u području matematike i fizike, a od 2005. godine proširena je i na učenike strukovnih srednjih škola u području elektrotehnike i računarstva.

Na svečanosti su nagrade uručili predsjednik Uprave HEP-a, Frane Barbarić, izaslanik ministra znanosti i obrazovanja, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja, Momir Karin, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić, te vršiteljica dužnosti ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, Daria Kurtić.

Nagrada za školsku godinu 2022./2023. dodijeljena je svim učenicima koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, kao i onima koji su se istaknuli javnim izlaganjem eksperimentalnih radova iz fizike. Također, nagrađeni su i učenici strukovnih srednjih škola koji su osvojili prva tri mjesta na natjecanjima u području Elektrotehnike i računarstva, u kategorijama Elektrotehničke instalacije, Izrada programskih rješenja i Administracija IT sustava. Ukupno je 31 učenik nagrađen s iznosom od 400 eura, a njihov rad je podržalo 29 mentora. Ovogodišnjom dodjelom, HEP je ukupno dodijelio 924 nagrade IMAM ŽICU!.

Nagrada IMAM ŽICU! predstavlja najdugovječniji društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji uspješno spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom. Ova inicijativa ne samo da nagrađuje izvrsnost mladih talenata u području prirodnih znanosti, već i potiče njihov razvoj. HEP kroz ovu nagradu želi pridonijeti stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku ostati u Hrvatskoj, doprinoseći tako razvoju domaćeg gospodarstva. Ova inicijativa je ključna u ulaganju u budućnost mladih te stvaranju održivog društva temeljenog na znanju i inovacijama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije