Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanje

Hebrang: Ježić nije ništa dao, na uplatu ga je nagovarao Sanader

hebrang
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
15.12.2010.
u 15:18

- Prvo treba provjeriti je li dao novac. Ako ga je dao, ne mogu vratiti novac ja, nego stranka. I te kako bih inzistirao da se vrati novac u slučaju da se dokaže krivica. Ali, kažem, samo ako ga je dao

U kampanji meni nije dao. Dao je Josipoviću, Vidoševiću i Primorcu i to su objavile i novine. Tada nazovem Sanadera i kažem – "Naš član donira konkurenciji. I tada inzistiram da ga se izbaci iz HDZ-a".

A Sanader odgovara: "Nećemo ga izbaciti iz HDZ-a, nego ga nagovoriti da da i nama". I to je zadnje što sam čuo – izjavio je Andrija Hebrang odgovarajući na pitanje je li točno izvješće Državne revizije da je vlasnik Diokija Robert Ježić, koji je uhićen kad i Sanader, financirao i njegovu predsjedničku kampanju sa 300 tisuća kuna.

Upitan hoće li i on, kao što je poručio Josipović, vratiti novac ako se pokaže da je Ježić kriv za malverzacije između HEP-a i DIOKI-ja, Hebrang je uzvratio:

– Prvo treba provjeriti je li dao novac. Ako ga je dao, ne mogu vratiti novac ja, nego stranka. I te kako bih inzistirao da se vrati novac u slučaju da se dokaže krivica. Ali, kažem, samo ako ga je dao.

No, u razgovoru za Vjesnik koji je objavljen 30. siječnja ove godine Hebrang je na pitanje novinara da se žalio na nedostatak novca odgovorio:

– Stranačke financije za nas su bile potpuna nepoznanica. Vidjeli smo da nešto ne štima jer se otkrilo da ja nemam novca za kampanju. Nijedan donator u stranačku blagajnu nije do dva tjedna prije kraja izbora uplatio ništa, a tada je 300.000 kuna uplatio Robert Ježić nakon što sam ga javno prozvao kao člana HDZ-a i 60.000 Ivica Zdunić iz Kanade. To su jedini donatori – kazao je tada Hebrang za Vjesnik.

Komentara 242

DO
doktorica
09:01 16.12.2010.

Treba vratiti svakako ,radi se o \"prljavom\" novcu.

IE
Iegionar
21:35 15.12.2010.

ribnik Legendo

OB
-obrisani-
06:26 16.12.2010.

: : ::Molio bih ADMINISTRATORA... da onemogući govor mržnje lažne optužbe spamanje uvrede trolanje velicavanje ustastva ,,,kao sto radi ovaj izrod.....ribnik.....!..........hvala..!! . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije