Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun preko Facebooka

HDZ: SDP-ov 'zakon' - socijalisti mogu u Sabor, ali pučani - ne!

Sabor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
24.10.2019.
u 22:01

Nije im smetalo kada je 19. travnja 2011. Martin Schulz iz njihove europarlamentarne grupe socijalista (S&D) nizao sastanke i presice u Saboru, kažu HDZ-ovci

Iz HDZ-a su u četvrtka reagirali na oštre kritike SDP-ovih zastupnika u Saboru zbog  iznajmljivanja sabornice za potrebe skupa Europske pučke stranke čiji je HDZ član, a na Facebooku su SDP prozvali za licemjerje jer su 2011. u Saboru sastanke održavali i predstavnici europskih socijaldemokrata.

U objavi pod naslovom ‘SDP-ov ‘zakon’: Socijalisti mogu u Sabor, ali pučani - NE!’  HDZ je na svojoj Facebook stranici napisao:

"Peđa Grbin & Gordan Maras - koji licemjeri! Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži. Tobože se ‘zgražaju’ jer će Predsjedništvo EPP-a, uz regularno plaćanje najma, održati sjednicu u Hrvatskom saboru - premda je to podržao i saborski potpredsjednik SDP-a Hajdaš Dončić! Nije im smetalo, međutim, kada je 19. travnja 2011. Martin Schulz iz njihove europarlamentarne grupe socijalista (S&D) nizao sastanke i presice u Saboru. Milanović ga je pritom najavljivao kao ‘istinskog europskog ljevičara’", stoji u HDZ-ovu Facebook statusu.

Naveli su i poveznicu na SDP-ovu medijsku platformu sa snimkom Schulzove konferencije.

SDP-ov Peđa Grbin izjavio je danas u Saboru kako je očito da u Hrvatskoj sve ima cijenu, pa tako i Hrvatski sabor, odnosno sabornica.

"Mjesto u kojem bi se trebalo raspravljati i zakonima, Ustavu dobilo je svoju etiketu, barkod i cijenu, a sve u režiji HDZ-a", ustvrdio je Grbin. Na opasku novinara da je za tu odluku na sjednici Predsjedništva Sabora glasao i potpredsjednik iz redova SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, Grbin je dodao kako je Hajdaš-Dončić podržao da se urede pravila, a što se tiče odluke o davanju sabornice EPP-u, kaže, nije baš siguran.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je ranije danas u Strasbourgu da u iznajmljivanju saborskih prostorija europskim pučanima ne vidi ništa sporno jer je to uobičajena europska praksa te da bi rado ugostio, ne samo EPP, već i druge europske klubove zastupnika u nacionalnom parlamentu.

Ključne riječi

Komentara 3

IN
instruktori
11:01 25.10.2019.

Peđa Grbin i Gordan Maras - koji licemjeri! Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži. Tobože se zgražaju jer će Predsjedništvo EPP-a, uz regularno plaćanje najma, održati sjednicu u Hrvatskom saboru - premda je to podržao i saborski potpredsjednik SDP-a Hajdaš Dončić...

ŽM
željo_moja
11:03 25.10.2019.

SDP-ovcima nije smetalo kada je 19.4.2011. Martin Schulz iz njihove europarlamentarne grupe socijalista nizao sastanke i presice u Saboru, a Milanović ga je pritom najavljivao kao "istinskog europskog ljevičara".

DD
duda.dudica
11:07 25.10.2019.

Ne vidim razloga zasto se SDP buni takvoj odluci kad ionako taj dan nije predvidena sjednica Sabora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije