Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa

HDZ: Radman želi na silu progurati 67,5 milijuna kuna vrijedan ugovor sa ZAMP-om

Goran Radman
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
13.06.2014.
u 14:34

HDZ-ovcima posebno upada u oči i činjenica da se ugovor potpisuje na tri godine iako se dosad potpisivao najdulje na godinu dana

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na silu želi od Nadzornog odbora dobiti suglasnost za sklapanje trogodišnjeg ugovora između HRT-a i Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP vrijedan najmanje 67,5 milijuna kuna koji je sporan iz više razloga, poručili su danas HDZ-ovci na konferenciji za novinare koju su sazvali istovremeno dok je trajala sjednica Nadzornog odbora HRT-a.

Upozoravaju na potencijalni sukob interesa u ovom ugovoru koji proizlazi iz sumnje da šef poslovanja HRT-a Boris Sruk, koji je sudjelovao u pregovorima sa ZAMP-om, živi u stanu koji je pod ovrhom HDS-ZAMP-a. Uz to HDZ-ovcima posebno upada u oči i činjenica da se ugovor potpisuje na tri godine iako se dosad potpisivao najdulje na godinu dana. HDZ-ov Jasen Mesić rekao je da je priča započela krajem svibnja kada je Goran Radman tražio hitno sazivanje sjednice NO-a s jednom točkom dnevnog reda – ovim ugovorom. Nakon, kako je Mesić objasnio, prosvjeda dva člana NO-a zbog toga što se sjednica saziva u roku od 20 sati, a ne osam dana ranije kako je to inače praksa, sjednica je odgođena i sazvana ponovno za danas.

Član NO-a Mate Radeljić, tvrdi Mesić, nakon toga je posao nekoliko pitanja glavnom ravnatelju i samom Sruku, među kojima je tražio objašnjenja zašto se ugovor potpisuje na tri godine, jesu li isposlovani najbolji uvjeti za potpisivanje takvog ugovora, je li dobiven potpis, ali ih i pozvao da pričekaju sa svime dok ne dobiju očitovanje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa je li doista Sruk u sukobu interesa. S obzirom na to da nije bio zadovoljan dobivenim odgovorima Radeljić je odbio sudjelovati na današnjoj sjednici NO-a, a o svemu je obavijestio i javnost. Na to je Radman uputio "prosvjednu notu" NO-u u kojem traži sankcioniranje Radeljića jer je izašao u javnost s ovom pričom i time prekršio potpisanu Izjavu o čuvanju svih podataka koje sazna iz materijala dobivenih tijekom rada kao član NO-a.

– Radman se obrušio na Radeljića iako je njegova dužnost, kao osobe koja je u Saboru izabrana za člana NO-a, upozoriti javnost da se u toj kući događaju stvari koje nisu od interesa javnosti. To je važnije i od izjave koju je kao član odbora potpisao – kazao je Jasen Mesić, a njegova kolegica Sunčana Glavak podsjetila je da HRT ima prihod veći od dvije milijarde kuna, koji se u 80-postotnom iznosu naplaćuje od građana kroz pristojbu.

– To je najjači razlog zašto javnost mora znati kako se raspolaže javnim novcem – upozorava Glavak te se pita odakle pravo Goranu Radmanu poručiti da Sruk nije u sukobu interesa iako još nema potvrdu Povjerenstva o tome.

– Radman je već pokazao da je sukob interesa voljan tumačiti na svoj način kada nije prihvatio nalaz Povjerenstva koje je utvrdilo da je i on bio u sukobu interesa kada je odbijao predati imovinsku karticu, pa u njoj zaboravio navesti svu imovinu koju ima – podsjetila je Glavak.

Čude se HDZ-ovci i što HRT "odjednom toliko planira unaprijed se ugovor donosi na razdoblje od tri godine, a još uvijek se ne zna programska shema te kuće". Primijetili su i da je HRT objavio javne natječaje za nove zaposlenike, između ostalog za ravnatelja programa, a sve to vide kao Radmanov pokušaj "političkog zbrinjavanja ili političkog ekipiranja pred izbore", a ne restrukturiranje zbog kojeg je Radman došao na mjesto glavnog ravnatelja.

– Ako Goran Radman bude inzistirao na opozivu članova NO-a jer su s pričom izašli u javnost, tražit ćemo njegovu ostavku – zaključili su HDZ-ovci.

Komentara 17

ZA
zagrepcaninb
14:50 13.06.2014.

"Radman želi nasilu progurati 67,5 milijuna kuna vrijedan ugovor sa ZAMP-om." Sekretar SKOJa dobio zadatak prikupiti priloge za financiranje predsjedničke kampanje ZAMP seksita Josipovića. ;)

DU
Deleted user
14:47 13.06.2014.

Kad ce istragica u vezi hotelcica sto ga je ovaj titin obozavatelj navodno kupio od skh ??

ZO
zoom
14:53 13.06.2014.

opet afera...pa dokle više?!? gdje je tome kraj?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije