Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene Ustava

Šuker: Ti su zakoni bili samo smokvin list!

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.12.2013.
u 10:26

– To je bio samo smokvin list da bi se raspravljalo o promjenama Ustava, o kojima, u konačnici, nećemo raspravljati – rekao je Ivan Šuker.

Hrvatski sabor neće na izvanrednoj sjednici odlučivati o promjenama Ustava, ni o zakonu kojim će se uskratiti isplata regresa i božićnica zaposlenima u javnim službama u 2014. godini.

Tako je odlučila saborska većina, no HDZ je zamjerio što se uopće održava izvanredna sjednica kada dio njezina dnevnog reda nisu ustavne promjene koje su, primijetili su, i bile jedini povod sazivanja ove sjednice koja će trajati od danas do petka. HDZ-ov Ivan Šuker prigovorio je i što je na dnevnom redu sada ostao samo paket financijskih zakona po hitnom postupku.

– To je bio samo smokvin list da bi se raspravljalo o promjenama Ustava, o kojima, u konačnici, nećemo raspravljati. Ovi su se zakoni mogli donijeti u redovitom postupku i na redovitoj sjednici – prigovorio je Šuker, no bez obzira na njegovu žalbu, izvanredna će se sjednica održati, a financijski zakoni raspraviti po hitnoj proceduri.

"Drugi put stvarno prepišite"

Zbog toga su HDZ-ovci zatražili stanku, a Davorin Mlakar vladajućima je objasnio kako su mogli izbjeći ovu sjednicu da su im dali pravo da govore prošlog petka na sjednici. – Tada smo htjeli upozoriti da je sjednica sazvana nelegalno, prouzročila je nove troškove, a jedini razlog zbog kojeg smo je sazvali povučen je s dnevnog reda. Vladajuća većina koja je podnijela zahtjev za izvanrednu sjednicu trebala je obrazložiti razloge zbog kojih je traže, a tog obrazloženja nema – prigovorio je Mlakar te dodao da je preostali paket financijskih zakona Vlada mogla riješiti uredbom što zakoni dopuštaju u vrijeme dok Hrvatski sabor ne zasjeda.

Predsjednik Sabora Josip Leko odgovorio mu je da se prijedlog vladajuće većine temeljio na prepisivanju onog što je HDZ radio dok je vladao državom. – Jedino smo, za razliku od vas, precizno naveli točke dnevnog reda. Tako da mogu reći da je standard koji postoji u Hrvatskom saboru održan i poboljšan – kazao je Leko, a Mlakar mu je spremno odgovorio kako se oni stalno pozivaju na to da su druga i drukčija vlast, a ne znaju ni prepisati ono što su druge vlasti pisale.

– Drugi put stvarno prepišite od HDZ-a, sigurno će biti bolje od vašega – poručio mu je Mlakar.

Sjednicu Sabora možete pratiti OVDJE

>>Josip Leko iznenađen potezom HDSSB-a

>>'HDSSB neće u petak podržati ustavne promjene!'

Komentara 11

Avatar Carrera
Carrera
10:48 18.12.2013.

mislim da je šuker definitivno dobro rekao. ovakvo vođenje države, prepuno spinova, nema nikakvog smisla

Avatar MK2
MK2
11:10 18.12.2013.

...Josip Leko je jako los predsjednik Sabora. ...3 dana prije pristupanju EU-u pomogao je prevariti u Saboru Hrvatske birace, koji su 22.1.2012 na referendumu rekli da se EUN (Europski Uhidbeni Nalog) nesmije mjenjati - a oni ga promjenili. ...Ta izmjenazmjena je sa jedne strane krsenje Ustava, a sa druge prevara ostalih 27 supodbisnica Ugovora o pristupanju Hrvatske EU. ...Povjest ce to pamtit Leko - gazio Ustav, prevario hrvatske birace sa referenduma 22.1.2012 i prevario 27 partnerskih drzava - i to sve 3 dana prije pristupanja Hrvatske EU!!!

ST
stefj
11:40 18.12.2013.

Uglavnom ista priča, SDP opravdava sve svoje poteze time da je HDZ radio isto. Sigurno su ih zato ljudi birali, da bi radili isto ili gore, kao što vidimo iz prakse...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije