Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon slučaja Tomašević

HDZ: Bilo bi dobro da dvije trećine zastupnika mogu smijeniti ‘šerife’

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
05.10.2017.
u 19:40

Ne podnese li Tomašević sam ostavku, HDZ-ovi vijećnici otkazat će mu poslušnost jer nema druge ostvarive mogućnosti za smjenu

U vrhu HDZ-a ustrajni su da Alojz Tomašević više ne može biti požeški župan, a ne podnese li sam ostavku, HDZ-ovi vijećnici, kako najavljuju u središnjici stranke, otkazat će mu poslušnost jer proceduralno nema druge mogućnosti za njegovu smjenu.

 

Neprepoznat mail

Njegovom ostavkom slijede izvanredni izbori u Požeško-slavonskoj županiji s obzirom na to da je Tomašević župan manje od dvije godine pa ga ne može naslijediti zamjenik. A tek bi bilo tragično da je Tomašević prešao dvije godine mandata jer bi onda vlast pripala dožupanu Vedranu Neferoviću, koji je pak proljetos pretukao novinara lokalnog požeškog portala. U Požeško-slavonskom HDZ-u “tri kralja” – Lucić, Tomašević i Neferović – odavno su trebala biti razjurena (Lucić htio podmititi novinara, Tomašević napao suprugu, Neferović tukao novinara), ali pobjeđivali su na izborima pa je središnjica gledala kroz prste. Sad nije bilo druge nego odmah raspustiti tu županijsku organizaciju HDZ-a, ali ostaje mrlja da je Tomaševićeva supruga Mara još u svibnju pisala e-mail šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću i tražila da ga makne s funkcije jer je obiteljski zlostavljač. Plenković je jučer potvrdio da je taj mail u tajništvo HDZ-a stigao 30. svibnja, ali da je “u šumi tih mejlova očito od mlađih suradnika u stranci bio nedovoljno percipiran kao relevantan’’.

– Nažalost to nije bilo preneseno mojoj pozornosti, da jest, siguran sam da bismo se tom temom pozabavili i ranije. Žao mi je – rekao je Plenković i dodao da je bio iznenađen što je Tomaševićeva supruga baš njemu pisala s obzirom na to da je ne poznaje. U vrhu HDZ-a neslužbeno kažu da je očito da osoba, tajnica ili tko je već otvorio taj mail, nije ozbiljno shvatila poruku, ali i napominju da se u mailu, koji su jučer objavili portali, ne spominje da ga piše supruga Alojza Tomaševića, nego se o Tomaševiću govori kao nasilniku koji prijeti i tuče suprugu.

Što se dogodilo Lalovcu?

– Dobivamo na stotine anonimnih mailova i ovaj nije prepoznat. Ali žao mi je što je naša brza reakcija raspuštanja požeško-slavonskog HDZ-a sada u sjeni tog maila. Što se dogodilo SDP-ovu Borisu Lalovcu kada je njegova supruga izašla u javnost s optužbama da je obiteljski zlostavljač, baš ništa – požalio se izvor iz vrha HDZ-a. Slučaj Tomašević, u svakom slučaju, nagnao je vrh HDZ-a da promisli o Zakonu o lokalnoj samoupravi, koji je u javnoj raspravi, jer HDZ predlaže ukidanje rušenja lokalnih čelnika na proračunima, da ga ipak korigiraju i uvedu mogućnost smjene lokalnih šerifa, primjerice, dvotrećinskom većinom zastupnika u lokalnim parlamentima.

Komentara 17

Avatar juricamesko
juricamesko
19:58 05.10.2017.

zasto se u Hdz cude zasto novinari nisu obradivali Borisa Lalovca kao sada Tomasevica.dobro vam jutro.nikada clanovi Hdz nece pred lijevim novinarstvom biti jednaki clanovima Sdp i na to se naviknite.za sve meinstream medije u RH clanovi Sdp su ipak malo zasticenija vrsta.

Avatar mlijeko
mlijeko
20:07 05.10.2017.

Nema šanse da u Požegi smjene župana. Svi znaju da je ovaj slucaj s poltičkom pozadinom. Isto kao što ja mogu utjecati da večernji ovu novinarku otpusti jer već godinama dobija plaću pišući gluposti...

DU
Deleted user
20:06 05.10.2017.

Da ste ovako svakodnevno išli na linč krkana iz SDP krkan iz HDZ nebi od straha nikada digao ruku na ženu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije