Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O otpadu

HDZ: Dovoženje varaždinskog smeća bit će protuzakonito

'21.05.2010., Cakovec - Vedran Mikulic,predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Cakovec Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
15.03.2012.
u 14:00

– Postavlja se pitanje je li Čakom izradio i poduzeo sve u vezi s proširenjem deponija u Totovcu te kako Totovec može proširiti svoj kapacitet bez zakonom propisanih akata? – pita Ž. Jakopec

– Varaždinsko smeće očito će biti najveći projekt Kukuriku koalicije u Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu – kazao je na konferenciji za novinare gradski vijećnik HDZ-a Željko Jakopec. Gradski odbor HDZ-a protiv je plana da se na deponij u Totovcu dovozi otpad iz susjednog Varaždina. Takva bi odluka, smatraju, bila nezakonita i štetna.

– Na snazi je rješenje sanacije deponija Totovec s mogućnošću odlaganja komunalnog otpada s područja grada Čakovca i velikog broja općina, ali u ograničenom vremenskom razdoblju – kazao je predsjednik GO HDZ-a Vedran Mikulić. Aleksandar Makovec pozvao je građane i ekološke udruge da zauzmu stav o toj, kako je rekao, "kriminalno štetnoj mjeri".

– Ako je smeće iz drugih sredina jedino što nam sadašnja vlast može ponuditi, onda je bolje da i ona završi na tom smeću – istaknuo je bivši gradonačelnik Makovec. Jakopec pak tvrdi da je problem nastao kao "plod novonastale ljubavi između Čakovca i Varaždina, a nedugo nakon zasjedanja Gorana Habuša u fotelju varaždinskog gradonačelnika i posjeta ministrice Mirele Holy Čakomu".

– Postavlja se pitanje je li Čakom izradio i poduzeo sve u vezi s proširenjem deponija u Totovcu te kako Totovec može proširiti svoj kapacitet bez zakonom propisanih akata? – pita Jakopec

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar žič
žič
08:50 17.03.2012.

na kaj je pala,,prva,,stranka u hrvata,bavi se smećem,pa kaj im ni dosta smeča u vlastitoj stranki nego se bave i varaždinskim smečem..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije