Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nada Murganić obznanila stav

HDZ bi saborske dvorane nazvao po Ani Katarini Zrinski i Kati Šoljić, no po Savki im očito nije milo

Zagreb: Nada Murganić o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.03.2023.
u 17:26

- Sada uopće nije bilo točke dnevnog reda po tom pitanju. Ovo su inicijative koje su izašle u javnost, a o ovoj se inicijativi uopće nije raspravljalo - kazala je saborska zastupnica Nada Murganić

- Klub HDZ-a uputio je u službenu proceduru da se jedna od dvorana u Hrvatskom saboru zove po Ani Katarini Zrinski, a Klub također prihvaća i prijedlog predsjednice saborskog Odbora za ravnopravnost spolova Marije Selak Raspudić da se jedna dvorana u Saboru nazove po Kati Šoljić. I jedan i drugi prijedlog su hvalevrijedni. Ana Katarina Zrinski je kao značajna povijesna ličnost djelovala u ono vrijeme kada su se također vodile borbe za slobodu hrvatske države. Za ono vrijeme bila je vrlo napredna obrazovana žena, diplomatkinja, književnica, pjesnikinja. Pretrpjela je hrabro tragedije svoje obitelji i svoje djece. A Kata Šoljić, majka hrabrosti, članica HDZ-a, žena koja je dala jedan od najvećih doprinosa koji u borbi za slobodu Hrvatske jedna majka može dati ima duboko poštovanje nas u HDZ-u, a vjerujem i cijelog hrvatskog naroda - objavila je to danas novinarima u Saboru u ime Kluba HDZ-a saborska zastupnica Nada Murganić dajući time na znanje kako je HDZ-u prihvatljiv i prijedlog pristigao iz zastupničkog kluba Mosta. 

No, moglo bi ispasti da HDZ-u možda nije mio jedan drugi prijedlog na istu temu, onaj Socijaldemokrata koji su 2. ožujka pokrenuli inicijativu da se jedan od saborskih salona nazove po Savki Dabčević Kučar. Naime, kada se Nadu Murganić pitalo kako gleda na taj prijedlog Socijaldemokrata i je li on HDZ-u i vladajućoj većini također prihvatljiv, ona je uzvratila kako se sad, kada su krenule slične inicijative, očekuje da će i drugi zastupnički klubovi imati svoje prijedloge pa će se na tijelima koja će o tome odlučivati o tome i raspravljati te će onda biti donijete i odluke.

Ali zašto već sad u HDZ-u nije donesena neka odluka o tome je li HDZ-u to prihvatljivo, jer valjda oko Savkinog imena ne bi trebalo biti nikakvog spora, tim više što je ona, između svega ostaloga, bila i saborska zastupnica, pitali su novinari zastupnicu HDZ-u

- Sada uopće nije bilo točke dnevnog reda po tom pitanju. Ovo su inicijative koje su izašle u javnost, a o ovoj se inicijativi uopće nije raspravljalo. I zašto mislite da se to trebalo prihvatiti ili ne prihvatiti? To nije bila točka dnevnog reda ni na jednom našem saborskom tijelu - odgovorila je Murganić.

VIDEO Burno u saboru: Selak Raspudić Zekanoviću: Sram vas bilo, ovo je ispod svake razine

Komentara 2

DU
Deleted user
19:00 31.03.2023.

HDZ predlaže..?Očito nisu se savjetovali sa AP pa su preskočili Jovanku Broz i Milku Planinc,sramota.

JU
juma
18:15 31.03.2023.

I suprug takodjer....Ha, ha... Tko bi nas nasmijavao u Saboru da nema Zeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije