Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne vidim nikakvu kontroverziju'

Hasanbegović podnio amandman na proračun Vlade Andreja Plenkovića

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
12.12.2016.
u 13:46

– Svi saborski zastupnici iz vladajuće većine i oporbe imaju pravo i obvezu ulagati različite amandmane, a odluka je Sabora hoće li ih prihvatiti – rekao je Hasanbegović.

Bivši ministar kulture, HDZ-ov saborski zastupnik, Zlatko Hasanbegović podnio je amandman na proračun koji je predložila Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem

Hasanbegović je amandman podnio s nezavisnom zastupnicom, članicom saborskog Kluba HDZ-a Brunom Esih, a njime traže smanjenje sredstava iz programskog područja razvoja civilnih udruga u iznosu od gotovo 13 milijuna kuna, piše televizija N1

– Riječ je o preraspodjeli sredstava od igara na sreću. Uvidom u prijedlog proračuna za 2017. i projekcijama za 2018. i 2019. uočio sam znatna povećanja iznosa lutrijskih sredstava za Zakladu za razvoj civilnog društva i Ured za udruge. Dakle, to držim nepotrebnim s obzirom na dosadašnji način rada Zaklade za razvoj civilnog društva i kriterije kojima se Zaklada vodila i u ovom konkretnom slučaju nije riječ se o ukidanju sredstava, već o drukčijoj, svrhovitijoj i racionalnijoj preraspodjeli tih istih sredstava, isključivo za projekte iz civilnog društva i to u različitim ministarstvima – objasnio je Hasanbegović svoj amandman. 

Zadaća zastupnika

Na pitanje nije li neuobičajeno da zastupnik HDZ-a predlaže amandman na proračun koji je predložila Vlada koju vodi HDZ, Hasanbegović je kazao da je to zadaća zastupnika u Saboru. 

– Zastupnik sam vladajuće većine u Hrvatskom saboru i zadaća je zastupnika, zato i postoje, da pokreću različite inicijative i ukazuju na mogućnosti različitih promjena kako bi se proračun doveo do onoga što je njegova prava svrha. Tu ne vidim nikakvu kontroverziju, to je uobičajeni postupak. – Svi saborski zastupnici iz vladajuće većine i oporbe imaju pravo i obvezu ulagati različite amandmane, a odluka je Sabora hoće li ih prihvatiti – rekao je Hasanbegović.

>>Obersnel: Upravni sud poništio je odluku Hasanbegovića o neprihvaćanju Blaževića za intendanta

>>Na razgovoru kod Plenkovića završili 'odmetnuti' zastupnici: Ukidanje imuniteta Culeju razotkrilo pukotine u HDZ-u

Komentara 69

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
13:53 12.12.2016.

Jedan od rijetkih hrvatskih političara koji nepodilazi nikakvim interesnim skupinama.

Avatar juricamesko
juricamesko
13:54 12.12.2016.

samo naprijed Hasanbegoviću.

DU
Deleted user
13:58 12.12.2016.

Zlatko za razliku od ovih dudeka koji odlučuju i odobravaju sredstva jako dobro zna o čemu se tu radi. Zlatko kandidiraj se za gradonačelnika Zagreba, hrvati će te podržati kao što smo nekada podržali Franju Tuđmana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije