Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi s baterijom

HALMED zaprimio sigurnosnu obavijest koja sadrži upozorenja o korištenju inzulinske pumpe

Zagreb: Eksplozija u laboratoriju Agencije za lijekove ozlijedila dvije djelatnice
Goran Stanzl/PIXSELL
18.10.2022.
u 11:10

Do sada, kažu, nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja vezana uz opisane probleme s predmetnim inzulinskim pumpama proizvođača Insulet Corporation.

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) je od tvrtke Insulet Corporation zaprimila sigurnosnu obavijest koja sadrži upozorenja i savjete o uporabi Omnipod DASH® Personal Diabetes Manager (PDM) inzulinske pumpe.

Upozorenje korisnicima i savjeti pri uporabi odnose se isključivo na smanjenje rizika od mogućih problema s baterijom Omnipod DASH Personal Diabetes Manager (PDM) te ne utječu na funkcionalnost medicinskih proizvoda Omnipod DASH Pods ili Omnipod® Insulin Management System, kažu iz HALMED-a.

Pojedini korisnici Omnipod DASH PDM inzulinskih pumpi primijetili su probleme s baterijom koji su uključivali bubrenje baterije, curenje tekućine iz baterije te u rijetkim slučajevima ekstremno pregrijavanje koje može predstavljati opasnost od požara. Omnipod DASH PDM izložen je povećanom riziku u slučajevima kada je baterija napunjena do punog kapaciteta, osobito ako se puni dulje vrijeme (primjerice preko noći). Omnipod DASH PDM inzulinske pumpe koje se koriste dulje od 18 mjeseci mogu imati povećanu vjerojatnost nastanka ovog problema.

Do sada, kažu, nije zaprimljena niti jedna prijava štetnog događaja vezana uz opisane probleme s predmetnim inzulinskim pumpama proizvođača Insulet Corporation.

Proizvođač će u nadolazećim mjesecima početi isporučivati nove Omnipod DASH PDM sustave koji nisu zahvaćeni navedenim problemima s baterijom svim trenutačnim korisnicima. Nove Omnipod DASH PDM inzulinske pumpe bit će automatski poslane korisnicima kako postanu dostupne, o čemu će korisnici zaprimiti zasebnu obavijest.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije