Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elektroničke komunikacije

HAKOM upozorava: Novi pokušaj prijevare!

mobitel
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
27.04.2016.
u 15:10

Svaki korisnik koji odluči nazvati broj iz poruke može imati znatan trošak.

Danas je zabilježen novi pokušaj zlouporabe elektroničkih komunikacija i prijevare korisnika tako da se neselektivno šalju SMS poruke s tekstom „Zovi me hitno 002486429171“. Svaki korisnik koji odluči  nazvati broj iz poruke može imati znatan trošak. 

Stoga savjetujemo korisnicima da ne pozivaju brojeve iz ovakvih ili sličnih SMS poruka, pogotovo ako nisu sigurni u pošiljatelja. Operatori su u suradnji s HAKOM-om blokirali pozivanje određenog raspona brojeva iz poruke, čiji je pozivni broj s otočne države Sejšeli, te prate telekomunikacijski promet s tom destinacijom. Ako korisnici dobiju poruku za koju sumnjaju da je riječ o zlouporabi ili prijevari, odnosno neželjenoj  elektroničkoj komunikaciji, mole se da bez odgode izvijeste svoga operatora ili HAKOM.

>> Sigurnija kupnja na daljinu i veće isporučene brzine interneta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije