Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zakon

HAKOM postao Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnost

Dražen Lučić
Goran Jakuš/PIXSELL
19.06.2014.
u 12:46

HAKOM-u se pripojila Agencija za regulaciju tržišta željezničkih usluga te je ustrojen nacionalni regulator za mrežne djelatnosti koji je, zbog prepoznatljivosti, zadržao skraćenicu HAKOM.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je stupanjem na snagu Zakona o elektroničkim komunikacijama i novog Zakona o regulaciji tržišta željezničkih usluga postao Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti.

HAKOM-u se pripojila Agencija za regulaciju tržišta željezničkih usluga te je ustrojen nacionalni regulator za mrežne djelatnosti koji je, zbog prepoznatljivosti, zadržao skraćenicu HAKOM. "Pripajanjem  se  osim  racionalizacije  očekuje  i odgovarajući sinergijski učinak   poput   onoga  koji  se  odvijao  tijekom  liberalizacije  tržišta poštanskih   usluga.  Iako  su  kao  mreže  u  tehničko-tehnološkoj  domeni različite,    djelatnosti    elektroničkih   komunikacija,   poštanskih   i željezničkih  usluga  u  pravnom  i  ekonomskom pogledu dostizanja održivog tržišnog natjecanja su podudarne", pišu iz HAKOM-a.

"Sve navedene usluge se temelje na mrežama koje  je  nekoć  gradio  i  održavao  monopolist  u  vlasništvu  države,  a dugogodišnje  iskustvo  i  znanje  pri liberalizaciji tržišta elektroničkih komunikacija  i poštanskih usluga bit će od pomoći u liberalizaciji tržišta željezničkih  usluga kao trećeg gospodarskog sektora koji je u regulatornom pogledu u djelokrugu rada i nadležnosti HAKOM-a", zaključuju iz HAKOM-a.

>>Korisnici imaju prava iako ih operatori prešućuju!

>>HAKOM postaje Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti

Komentara 1

TV
tvrdapixa
21:18 19.06.2014.

Slušaj Ivica, kaj ti ovaj tip u svemirskoj kapsuli predstavlja za ovaj članak? Daj mi reci, reci...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije