Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR ZA EU POSLOVE

Hajduković pisao predsjednicima institucija EU: 'Dajte Ukrajini status zemlje kandidatkinje'

Sjednica Sabora s raspravom o Izvješću predsjednika Vlade o stanju u Ukrajini
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.03.2022.
u 16:03

U pismu Hajduković naglašava kako je Ukrajina suočena s neviđenom agresijom bez presedana samo zato što je ukrajinski narod odlučio da pripada Europi

Izvanredna predanost Ukrajine europskim vrijednostima još je jedan dokaz integrativne moći Europske unije i doista vjerujem da, kao države članice, moramo pronaći mjesto za Ukrajinu u našoj obitelji naroda.

Pozivam vas, kao čelnike institucija EU-a, da razmotrite i istražite sve mogućnosti koje bi Ukrajini omogućile da iskoristi status kandidata i buduće članstvo u Uniji što je prije moguće.

Stoji to u pismu koje je saborski zastupnik i član Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković uputio jučer predsjedniku Europskog parlamenta, predsjednici Europske komisije, predsjedniku Europskog vijeća i predsjedavajućem Vijeća EU.

U pismu Hajduković naglašava kako je Ukrajina suočena s neviđenom agresijom bez presedana samo zato što je ukrajinski narod odlučio da pripada Europi i da je vrijednost Europske unije kao mirovnog projekta ponovno postala jedno od njezinih najistaknutijih obilježja i najponosnijih postignuća. Hajduković u pismo ističe i da bi se zahtjevi za članstvo Gruzije i Moldavije također trebali propisno rješavati, ali i da bi proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana i dalje bi trebalo ostati u našem fokusu.

- Europski projekt nije završen dog god postoje zemlje koje žele biti članice uzimajući, naravno, sve kriterije koje treba ispuniti-kazao je Hajduković.

>> VIDEO Njemačka žestoko reagirala na Putinovu odluku o plinu: 'Ovo znači raskid ugovora, odgovorit ćemo'


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije