Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željeznički promet

Hajdaš Dončić: Za modernizaciju HŽ-a trebat će nam osam godina

siniša hajdaš dončić (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
11.05.2012.
u 15:15

Ministar prometa najavio da će HŽ u osmogodišnjem investicijskom ciklusu koji kreće od 2013. nabaviti 25 novih vozila, a to bi prema njegovim riječima trebala biti velika šansa za Končar i Gredelj

Za ozbiljne pomake u Hrvatskim željeznicama (HŽ) trebat će nam minimalno osam godina. Na znatnija sredstva iz fondova EU Hrvatska može računati tek nakon što postane članica, a za to vrijeme mora pojačati ulaganja u infrastrukturu na pravcima koji su uključeni u europsku željezničku mrežu, rekao je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nakon obilaska zagrebačkog Glavnog kolodvora i sastanka s upravom HŽ-a te dodao:

– Govorimo o koridorima pet i 10. Tu postoji mogućnost, što HŽ već koristi, 75-postotnog sufinanciranja od EU. Bilo bi neozbiljno da Hrvatska nešto što je ispregovarala ne iskoristi. Na kraju bi se dogodilo da mi budemo neto uplatitelj, a da ne povučemo dovoljno novca – rekao je ministar, javlja tportal.

Hajdaš Dončić još je najavio da će HŽ u osmogodišnjem investicijskom ciklusu koji kreće od 2013. nabaviti 25 novih vozila, a to bi prema njegovim riječima trebala biti velika šansa za Končar i Gredelj.

Ministar prometa najavio je i dovršetak plana restrukturiranja HŽ-a do kraja mjeseca koji će pokazati i koliki je višak zaposlenih.

Predsjednik Uprave HŽ-a Rene Valčić najavio je kako će nagibni vlakovi od iduće godine ponovno prometovati na relaciji Zagreb – Split te pozvao Grad Zagreb i lokalne županije da se ponovno uključe u projekt subvencioniranja prigradskog željezničkog prijevoza.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

 

Komentara 1

KR
kristov
15:49 11.05.2012.

Toliko bi zar vremena trebalo novom ministru da nauči i potkoži se, a poslije nije važno, mogu pruge i pucati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije