Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba o aktualnoj situaciji

Hajdaš Dončić: Očekujemo set zakona iz fiskalne i monetarne politike da se olakša situacija u gospodarstvu

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
13.03.2020.
u 13:26

Hajdaš Dončić kaže da zastupnicima neće biti problem raditi prekovremeno jer, ističe, posao saborskog zastupnika nema radno vrijeme.

Naravno da Sabor nastavlja raditi. Liberalna demokracija je i Sabor mora raditi jer očekujemo već sljedeći tjedan set zakona iz fiskalne i monetarne politike da se olakša situacija u hrvatskom gospodarstvu - izjavio je potpredsjednik Sabora, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, nakon današnje sjednice predsjedništva Sabora.

Podsjetio je da hrvatski BDP iznosi oko 56 milijardi eura, a da preko 20% dolazi iz turizma, te da je najveća komponenta hrvatskog proračuna PDV, od oko 70 milijardi kuna, koji se najviše skuplja upravo u ljetnim mjesecima.

VIDEO: Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

- Stoga očekujemo vrlo velike turbulencije u hrvatskom gospodarstvu i Vlada je, što se tiče ekonomije, morala djelovati već jučer, a ne danas. I zato smo ovdje u Saboru da krenemo u set izmjena zakona koji se tiču fiskalne i monetarne politike. I to je ono što odgovorno očekujemo od premijera. Ako će te mjere biti dobre, i SDP ima svoje mjere, mislim da moramo zajedno i sinergijski djelovati jer ekonomija je vrlo važna. Osim toga vrlo je velika naša povezanost , osobito u robnoj razmjeni, s Italijom, Austrijom i Njemačkom koje su pogođene. Dakle moramo djelovati odmah i zajedno. U ekonomiji i u dijelu poreza nema neke politike, tu mora prevladati zdravi razum - rekao je Hajdaš Dončić dodavši da zastupnicima i zastupnicama, bude li potrebe, neće biti problem raditi prekovremeno jer, kako reče, posao saborskih zastupnika nema uredovno radno vrijeme pa mogu raditi i do ponoći.

Tema: Koronavirus 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije