Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u Petrinji

Haenesovka nije smijenjena, ali je i HDZ dobio dopredsjednika

\'vijece1_anp_sis_291010\'
Antun Petračić/VLM
29.10.2010.
u 16:10

Za smjenu oporbene Davorke Šušnjić nedostajao je jedan glas, no jednoglasno je izabran Nenad Gavranović iz HDZ-a

Umjesto predložene smjene dopredsjednice Davorke Šušnjić iz oporbenog HNS-a, jučer je Gradsko vijeće Petrinje dobilo i drugog dopredsjednika, jednoglasno izabranog Nenada Gavranovića iz HDZ-a. Obrat u najavljenom razješenju D. Šušnjić nastao je već pri utvrđivanju dnevnog reda, kada je Željko Tonković (HDZ) u ime kluba vladajuće koalicije "Svi smo mi Petrinja" zatražio stanku, a nakon pet minuta objasnio da predlažu skidanje točke dnevnog reda. Nije naveo razloge i motive, osim da je to "mudra politička odluka".

– Vi nemate dovoljno ruku za razrješenje Davorke Šušnjić! Želimo znati zašto se traži njena smjena? Izabrana je u ime oporbe i treba ostati na toj dužnosti – odmah je uzvratio Darinko Dumbović, njen stranački šef.

Vladajućoj koaliciji HDZ, HSP, HSS i naklonjenih nezavisnih vijećnika za sklanjanje D. Šušnjić manjkao je jedan, deseti potrebni glas od ukupno 19 vijećnika. O skidanju s dnevnog reda odlučili su stranački vijećnici Željko Tonković, Nenad Gavranović, Mladen Korečić (HDZ), Milan Šeničnjak i Darko Dumbović (HSP), Ljubica Sodić i Ivan Vučičević (HSS) i nezavisni, dr. Miroslav Gregurinčić i dr. Slavko Vučak.

Umjesto rasprave o Davorki Šušnjić na isto, treće, mjesto dnevnog reda, uz 17 jednoglasnih vladajućih i oporbenih vijećnika, u dnevni red uvršteno je imenovanje Nenada Gavranovića za dopredsjednika njihova Vijeća. I u glasovanju je kandidat HDZ-a dobio isto tako jednoglasnu potporu s lijeve i desne strane gradske vijećnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije