Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA

Habijan o izboru Turudića: Ovo je još jedan orkestrirani napad. Nije mi jasna panika oporbe

Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.02.2024.
u 20:31

Ministar Damir Habijan je bio član povjerenstva u Vladi koja je provodila razgovore s kandidatima za glavnog državnog odvjetnika, a sam smatra kako je on ostavio ''najbolji dojam''

O situaciji s Ivanom Turudićem, Vladinim kandidatom za šefa DORH-a o kojem će Sabor sutra odlučivati, pričao je za Dnevnik Nove TV i Damir Habijan, novi ministar gospodarstva. Habijan je bio član povjerenstva u Vladi koja je provodila razgovore s kandidatima za glavnog državnog odvjetnika, a sam smatra kako je on ostavio ''najbolji dojam''. 

- Ovo je jedan orkestrirani napad. Nije mi jasna panika koja je zavladala dijelom oporbe, prosvjedima na Markovom trgu. Ta stranka je to radila i prilikom izglasavanja Zakona o obnovi. Ono što je bitno da Ivan Turudić sutra u Saboru bude potvrđen za glavnog državnog odvjetnika - objasnio je, dodajući kako je Turudić prošao kroz tri sigurnosne provjere. 

Vlada predložila Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika
1/17

- Kako je moguće da u javnost izlazi tisuće ovakvih poruka pa čak i privatnog karaktera imajući u vidu jako uski krug ljudi koji može takve poruke imati. To je pravo pitanje, kako je moguće da kontaminiramo bilo koji kazneni postupak, neovisno o kome se radi, a s druge strane govorimo da želimo neovisno pravosuđe - dodao je.

Osvrnuo se i na odluku Ustavnog suda koji je odlučio kako neće pokretati ocjenu ustavnosti zbog Zakona o trgovini kojim se ukinuo rad nedjeljom. Neki poslodavci se bune, no Habijan se s time ne slaže.

POVEZANI ČLANCI:

- Naravno da takva udruženja uvijek traže i zastupaju interese svojih članova udruga i komora i da uvijek ima nekakvih drugačijih prijedloga, ali nisam vidio da je netko načelno sto posto protiv ovakvog rješenja. Izražavam zadovoljstvo odlukom Ustavnog suda. Ovim prijedlogom zakona smo uspostavili jedan balans, ravnotežu između slobode i privatnosti radnika u trgovinama, s druge strane poduzetničke slobode. Ključno je bilo osigurati 16 dana u godini kada se nedjeljom i u dane blagdana može raditi. Cilj i smisao zakona je da oni koji su radili nedjeljom, tada mogu provesti vrijeme sa svojom obitelji - objasnio je.

Komentara 3

SA
sani1
22:08 06.02.2024.

Evo o njega.

DO
doktorica
21:06 06.02.2024.

krasne sigurnosne provjere

Avatar LoveBaby21
LoveBaby21
08:23 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije