Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad propušta prilike

Habijan: "HDZ nije kriv što nije izglasan proračun"

Zagreb: Sabor raspravlja o izmjenama Zakona o vodama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.03.2023.
u 13:38

Umjesto da gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković svu tu energiju troše na prozivanje svih jer nije izglasan proračun, mogli su je, smatra, usmjeriti na pripremu projekata. - Javnih poziva i javnih natječaja je bilo, međutim Grad Varaždin očito nije fokusiran na ono što bi trebao, a to je razvoj ovog grada - smatra Habijan

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan rekao je na konferenciji za novinare da gradska vlast zbog izvanrednih izbora propušta brojne prilike za razvoj Varaždina. - Jedna od tih prilika, za koju sam nedavno i javno postavio upit Gradu, jest Strategija zelene infrastrukture. Vlada je 2021. godine donijela odluku kojom je pokrenula izradu te strategije na nacionalnom nivou, a kasnije i prema svim jedinicama lokalne i područne samouprave. Ona je izrazito bitna zato što predstavlja podlogu za sve one natječaje koje će u bliskoj budućnosti raspisivati ministarstva. Bez te strategije, koju očito Grad Varaždin nije dao izraditi, nećemo se moći javiti niti na jedan natječaj.

U razgovoru s kolegama u Hrvatskom saboru saznao sam da takvu strategiju već imaju gradovi poput Varaždina, ali i puno manji gradovi. Uz to, oni već imaju i pripremljene projekte koje će prijaviti na nadolazeće natječaje. Grad Varaždin tako gubi i ovu priliku da iskoristi obilna sredstva i s državne razine i iz EU koja nam stoje na raspolaganju – rekao je Habijan. Nedavno je završio i poziv za sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama vrijednosti oko 11,5 milijuna eura koji je predviđen za jedinice lokalne samouprave, a Grad se nije javio. Prijavio se na natječaj Ministarstva turizma, u okviru NPOO-a, za projekt izgradnje teniske dvorane, no Habijan je izrazio sumnju da teniska dvorana ne odgovara uvjetima natječaja. Habijan je dodao da propuštene prilike nemaju veze s Gradskim vijećem i time je li ono formirano ili nije.

Umjesto da gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković svu tu energiju troše na prozivanje svih jer nije izglasan proračun, mogli su je, smatra, usmjeriti na pripremu projekata. - Javnih poziva i javnih natječaja je bilo, međutim Grad Varaždin očito nije fokusiran na ono što bi trebao, a to je razvoj ovog grada. Zaposleni su svakakvi kadrovi koji su zbog koalicijskih partnera očito ušli u Gradsku upravu i gradske tvrtke i trebali bi se usmjeriti na to da prate projekte, natječaje, javne pozive i da prijavljuju projekte – rekao je Habijan i istaknuo da HDZ nije odgovoran za ovu situaciju u kojoj su se našli. - HDZ je oporba i nismo ti koji smo krivi jer nema proračuna.

To pitanje i ovu cijelu situaciju vidimo isključivo kroz svjetlo da Bosilj i SDP nisu uspjeli uvjeriti svoje koalicijske partnere i ekipu iz Budimo grad koja se raskolila da podrže proračun. Vladajuća većina trebala je osigurati ruke za proračun i njihove strelice prema nama su promašene. Pozivam ih da se pozabave situacijom u Gradu i da rade na onome što mogu, bez obzira na to što nemamo Gradsko vijeće – zaključio je. 

VIDEO: Zagreb: Ministrica Brnjac predstavila rezultate dva završena javna poziva za dodjelu sredstava turističkim projektima

 

Komentara 2

KB
k.brijeg
08:18 08.03.2023.

Bez Habijana i HDZ mafije Varaždinska županija nemože funkcionirati ,pošto na svim bolje plaćenim poslovima mora biti zaposleni sa članskom iskaznicom.

SA
sasha68
15:13 06.03.2023.

neki sposobni ko mozemasi vode grad, pa im svi drugi krivi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije