Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolone prema moru

Gužve na cestama, samo na Maclju moglo bi ući 100.000 putnika

lučko, kolone, gužva, autocesta (1)
Željko Hladika/PIXSELL
07.07.2012.
u 14:40

Na ulasku na autocestu A-1 u Lučkom kolona je duga oko 500 metara, a na izlazu oko 4,5 kilometara.

Na ulasku na autocestu A-1 u Lučkom kolona je duga oko 500 metara, a na izlazu oko 4,5 kilometara, javlja HAK te savjetuje vozačima da zbog vožnje u koloni na dionici Zagreb-Karlovac (u oba smjera) budu strpljivi te da prilagode brzinu i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost.

Gust je promet i na autocesti A-2 Zagreb-Macelj, na naplati Trakošćan kolona je oko 500 metara, a na naplati Zaprešić oko 1 kilometar.. Na autocesti A-3 Bregana-Lipovac pojačan je promet prema Lipovcu.

Veće su gužve i na Istarskom ipsilonu, (kolona na naplati Umag u smjeru GP Kaštel je oko 6 kilometara), također i na riječkoj obilaznici i duž jadranske magistrale, posebice u turističkim mjestima, pa povremeno dolazi do zastoja.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, na važnijim državnim cestama bio je zabranjen promet do 14 sati, a sutra će također biti zabranjen od 12 do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrane.

Od ponoći do devet sati ušlo je oko 45.000 putnika, uglavnom iz Njemačke, Austrije, Poljske, Češke i Slovačke, prenosi HRT. Nastavi li se promet jednakim intenzitetom, tijekom dana će na Maclju u Hrvatsku ući oko 100.000 putnika.

Pojačan je i promet u trajektnim pristaništima i lukama prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, pa trajekti plove po potrebi. U splitskoj trajektnoj luci tijekom vikenda očekuju od 25.000 do 30.000 putnika.

 

Komentara 9

Avatar Django
Django
16:04 07.07.2012.

Opet dijaspora spašava hrvatski proračun :-)

OB
-obrisani-
16:33 07.07.2012.

bilo bi bolje da je milijun, nekaj slicnog rekao je bos njemackog bajerna prije nek se je poceo bavit kobasicama, na prijedlog jednog svog kolege koji je znao radit kobasice rekao henesu: cuj stari daj da mi to prodajemo naa tekmama bajerna, a henes ga pita: a koli to ti kila mozes prodat, a mesar odgovara: 10-20 kila, a henes velji: to bi bio posao kad bi mi mogli prodat 100 kila, danas je henes ni kriv ni duzan kobasicar, cije kobasice se mogu kupit u svim njemackim trgovinama pa i u onim plitkijeg djepa lidil i norma.

Avatar Topgen
Topgen
19:22 07.07.2012.

Na Maclju ili na MacElju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije