Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stephen Poloz

Guverner Kanadske banke ima rješenje za nezaposlenost mladih: Neka rade besplatno

Stephen Poloz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.11.2014.
u 09:45

Poloz mladima preporučuje da volontiraju kako bi stekli iskustvo i podebljali si životopis

Nezaposlenost mladih jedan je od problema koji danas muči Kanadu. Stopa je trenutačno 13,5 posto, odnosno 200.000 mladih ljudi, a taj se broj nije puno mijenjao od početka recesije 2008. godine. Ukupna stopa nezaposlenosti iznosi 6,8 posto.

Guverner Kanadske banke Stephen Poloz ima zanimljivo rješenje za ovaj problem – mladima je preporučio da rade besplatno kako bi si podebljali životopis, prenosi RT.

– Iako ste obeshrabreni, steknite neko stvarno životno iskustvo, čak i ako nije plaćeno – rekao je Poloz novinarima.

Poloz je tijekom govora u ponedjeljak u Ottawi rekao kako svi znaju najmanje jednu obitelj gdje odrasla djeca žive u podrumu.

– Prilično sam siguran da ti klinci nisu u prijevremenoj mirovini – rekao je Poloz.

Njegov prijedlog u Kanadi mnogi su dočekali na nož, a društvene mreže pune su ciničnih reakcija.

– Znači, trebala bih raditi besplatno nekoliko mjeseci i... umrijeti od gladi? – napisala je jedna djevojka na Twitteru.

Unatoč negativnim reakcijama, Poloz, koji zarađuje više od 435.000 dolara na godinu, nije odstupio od svog stajališta. U utorak je pred parlamentarnim odborom za financije rekao da je važno da nezaposlena mladež volontira kako bi stekla radno iskustvo.

>> U odnosu na lanjski listopad, u Austriji 7,8 posto više nezaposlenih!

>> Stopa nezaposlenosti u EU u rujnu iznosila 10,1 %

Komentara 7

L0
luena 01
10:37 06.11.2014.

Neka mladi rade besplatno!Tako je uvedimo moderno robovlasnistvo,koji je to bezobrazluk....Zasto on guverner ne radi besplatno ,dosta je do sad zaradio,il ne.?!

Avatar plavi1986
plavi1986
10:36 06.11.2014.

ovaj ko da je u rodu s milanovičem

ER
eristika
10:48 06.11.2014.

Ponuditi mu veću plaću nego što ima tamo i dovesti ga obavezno u Hrvatsku! Doduše takvih nam ne fali, ali od viška glava ne boli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije