Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Venezuela

Guaido optužuje Madura da želi prebaciti novac u Urugvaj

Juan Guaido
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
04.02.2019.
u 22:17

Samoproglašeni privremeni predsjednik Juan Guaido upozorava Urugvaj da ne sudjeluje u toj "krađi".

Venezuelski oporbeni čelnik Juan Guaido koji se proglasio privremenim predsjednikom, optužio je u ponedjeljak predsjednika Nicolasa Madura da želi prenijeti u Urugvaj 1,2 milijarde dolara te je zatražio od potonjeg da ne sudjeluje u toj "krađi".

"Upravo pokušavaju prenijeti novac koji je na računu iz BANDES-a (venezuelska Razvojna banka) u Urugvaj. Pozivam Urugvaj da ne sudjeluje u toj krađi (...) govorimo o 1 do 1,2 milijarde dolara", rekao je Guaido.

BANDES, Banka za gospodarski i društveni razvoj Venezuele, ima nekoliko podružnica u Urugvaju.

Na upit AFP-a banka nije komentirala.

Juan Guaido, socijaldemokratski predsjednik Narodne skupštine koju kontrolira oporba, proglasio se privremenim predsjednikom 23. siječnja pozivajući se na ustav.

Smatra Madura uzurpatorom jer je reizabran na izborima koje osporavaju oporba i velik dio međunarodne zajednice a politički protivnici su mu u zatvoru ili u egzilu.

Veliki prosvjedi u Venezueli

Ključne riječi

Komentara 3

BR
brojevi
07:52 05.02.2019.

Koliko ja vlast slatka najbolje govori primjer diktatora Madura teškog 35 milijardi USA dolara dok narod živi u teškoj bijedi, izložen mučenjima i ubojstvima svih koji nisu skloni diktatoru. Ne vidim motiva nekih koji podržavaju takav režim, normalno osim proputinovih elemenata i hakera kojih su puni portali kad su u pitanju ruski interesi. Da dodam da se večina kritičkih komentara bez objave briše i tako stjeće dojam o velikoj podršci hrvatskih građana Madurovoj tiraniji. Sramota.

PL
@ploto@
07:12 05.02.2019.

Preko 80% Venezuelanaca nije znalo tko je amreička marioneta Guaido.Važno je da Washington ima svog kandidata naspramm 20 milijuna Venezuelanaca.

Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
06:31 05.02.2019.

Arheolozi iz Avganistana u maskirnim uniformama dolaze u Venezuelu da demokratiziraju diktatorsku naftu.Kako god su zivili u Venezueli , zivit ce 10 puta gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije