Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Groblje barčica na Lampedusi treba postati spomenik tragačima za izgubljenom budućnošću

U zonama ratnog sukoba živi oko 350 milijuna ljudi, što otprilike odgovara broju stanovnika Sjeverne Amerike

Komentari 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:15 21.04.2015.

Da tu bi trebalo postaviti spomenik Sarkozy-u i Hillary Clinton koji su pokrenuli proces brodoloma nakon bombardiranja Libije i ubijanja Gadafija.

VL
AZ
antonio_zg
10:47 21.04.2015.

Lampedusa i more oko njega je visestruki spomenik; s jedne strane nesretnim ljudima koji riskiraju zivote da dodje do sreće a s druge strane i prikaz europskog licemjerja i neznanja o onima oko sebe. Vojna intervencija u Libiji je najbolji primjer toga. Uvoditi svoje obicaje i nacine ponasanja u druge zemlje koje taj sustav vrijednosti ne dijele nije apsolutno ni u cemu drugacije od kolonijalizma.. Vjera da je tvoje bolje od tudjega, da je tvoja kultura bolja od tudje i da nekome treba i silom donijeti tvoje vrijednosti je uzrok smrti ovih ljudi. Kad ih Libijci nisu trebali, mudri Europljani su intervenirali, a sad kad im istinski treba pomoc, kad je dozivjeti drugi dan prava lutrija, sad tih istih Europljana nema da pruze ruku, čamac, pojas za spasavanje, ili ako ne to, barem F16 i bojne brodove da raščisti ono što su Europljani sami skuhali. Mogli su prije 3 godine. mogu i sad, da hoce..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.