Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Padaju temperature

Grmljavina u Zagrebu: Tuča pogodila okolicu, kiša bi se mogla pretvoriti u snijeg

Foto: Rain Alarm
1/6
02.12.2023.
u 16:29

Uz hladnoću, kiša će se i u nizinama pretvoriti u susnježicu i snijeg. I prema norveškoj stanici Yr.no, već oko 17 sati u Zagrebu je moguća susnježica

Nakon nekoliko sati zatišja, u Zagrebu je u popodnevnim satima počela padati kiša. Nešto prije 16:30 čula se i grmljavina. Prema prognozi na koju nas već danima upozoravaju meteorolozi, nakon dva dana iznadprosječno toplog vremena, u subotu navečer slijedi veliki pad temperature. Uz hladnoću, kiša će se i u nizinama pretvoriti u susnježicu i snijeg. I prema norveškoj stanici Yr.no, već oko 17 sati u Zagrebu je moguća susnježica. Oborine iznad središnje Hrvatske vide se i na stranici Rain Alarm.

Nevrijeme praćeno grmljavinom pogodilo je okolicu Zagreba, pala je jaka tuča, praćena grmljaviom, pišu 24sata. Za sutra DHMZ previđa postupni prestanak oborine i kidanje naoblake. Još u noći i ujutro ponegdje oblačnije, na kopnu uz malo susnježice i snijega, a na moru malo kiše. Snijega nošenog jakim vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu. Do večeri će se razvedriti u većini krajeva. Vjetar slab, u Slavoniji umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni, u višim predjelima gorske Hrvatske sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, pod Velebitom moguće i orkanskim, a još ujutro na krajnjem jugu umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 1, na moru između 4 na sjeveru do 12 na jugu. Najviša dnevna od 1 do 6, na Jadranu između 9 i 15 °C.

Na snazi je u dijelovima zemlje danas bilo narančasto upozorenje, a velike količine kiše napravile su probleme u Rijeci, Tisnom, Ogulina... 

Situaciju u zemlji iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
Domi
18:58 02.12.2023.

Užas! U Zagrebu već 50 cm snijega! 😃

Avatar Aurel
Aurel
17:10 02.12.2023.

a ŠTO bi se to moglo pretvoriti u snijeg??? kiša je upravo prestala... i nema je do utorka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije