Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirao arbitražu

Grbin: Očekujem da se odluka objavi, a ne da o sadržaju saznamo preko mađarske strane

Peđa Grbin komentirao ostavku ministra Marića
Patrik Macek/PIXSELL
06.07.2022.
u 17:35

U ovom trenutku od Vlade očekuje čuti koji su sljedeći koraci, odnosno koje mjere će se poduzeti protiv ove arbitražne odluke, ali isto tako i kako bi se popravio odnos Hrvatske i MOL-a prema INA-i.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin komentirao je odluku arbitražnog suda u slučaju INA-MOL. Podsjetimo, kako je Večernji list objavio, Hrvatska je izgubila spor protiv MOL-a i morat će platiti odštetu od nekoliko milijardi kuna.

- Ova arbitraža je posljedica djelovanja Ive Sanadera i HDZ-ove Vlade, a Hrvatska je dovedena u nezavidnu pravnu i ekonomsku poziciju. Pokušaj Plenkovića da se opere je, naprosto tragičan, jer se sluganska, korumpirana politika HDZ-ovih Vlada prema MOL-u i Orbanu nastavlja, a zbog te i takve politike građani ove zemlje će rezervoar plaćati 200 kuna više nego građani Mađarske - kaže lider SDP-a i dodaje kako u ovom trenutku od Vlade očekuje čuti koji su sljedeći koraci, odnosno koje mjere će se poduzeti protiv ove arbitražne odluke, ali isto tako i kako bi se popravio odnos Hrvatske i MOL-a prema INA-i. 

-Također, očekujem da se ova odluka objavi, a ne da o njenom sadržaju saznamo zaobilazno, preko mađarske strane. Na kraju svega, još jedna odluka koja nanosi štetu Hrvatskoj, a posljedica je korupcije nekog HDZ-ovog dužnosnika. - zaključio je Grbin.

Komentara 10

Avatar southman
southman
17:59 06.07.2022.

Grbina za premijera. Sjeverne Osetije.

Avatar * mirno zaspem D *
* mirno zaspem D *
18:19 06.07.2022.

Ajde Pedja ne sehri… Inu je uyebao tvoj politicki djed - Ivica Rachan, a Sanader je samo oglodao kosti. Odim toga, u ime koga ili cega ti trazis objasnjenja..? SDP je davno pokojni, ti di predsjednik -nicega.

BE
bezvrijedanyugodinar
18:03 06.07.2022.

Sve zlo je došlo od sljednice kph i kpj 1945 i 2001

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije