Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza zavjese

Grbin protiv Miletića - Milanović želi da SDP u Puli ide sam

'29.05.2012., Zagreb - Pedja Grbin, saborski zastupnik SDP-a.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
08.11.2012.
u 21:00

Osim oglušivanja na savjete, navodno je na odluku šefova u Zagrebu utjecao i otpor lokalnih kolega Plominu 3

Ni dan nakon sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj je donesena odluka o raspuštanju organa Gradske organizacije SDP-a Pule i organa Županijske organizacije SDP-a Istarske županije zbog, kako je obrazloženo, političke pasivnosti, dosadašnji županijski predsjednik SDP-a Dino Kozlevac nije želio komentirati. Šef pulskog SDP-a Denis Martinčić takvu odluku drži neutemeljenom upravo iz razloga koji je naveden. Da je politička pasivnost kriterij, mnoge bi se lokalne organizacije trebale raspustiti, kaže Martinčić.

Ignoriranje kombinatorike

Nagađa se da se iza odluke krije želja Milanovića da SDP u Puli nastupi samostalno i da se Peđa Grbin, njihov kandidat, suprotstavi IDS-ovu Borisu Miletiću, koji je nedavno dobio podršku pulskog SDP-a.

– To je statutarno pravo koje je dano lokalnim organizacijama, mi smo demokratska stranka, u suprotnom neka Predsjedništvo određuje kako ćemo nastupati – uvjeren je Martinčić. Iako je očito puklo zbog ignoriranja kombinatorike vrha SDP-a, da Grbina podrži IDS, a SDP IDS-ova kandidata za župana, čemu je pridonijela i kritika lokalnog SDP-a na račun gradnje Plomina 3, tajnik SDP-a Igor Dragovan sve to opovrgava. No, ne skriva SDP-ovu želju da potuče IDS i mogućnost da predlože svog župana.

– Moramo konsolidirati stranku i na vrijeme ćemo o tome donijeti odluku. U Istri moramo imati velike ambicije, jaka samo stranka i to je naša obveza – poručuje Dragovan. Slijede izvanredne izborne konvencije SDP-a Istre i Pule, a očekuje se upravo kandidatura SDP-ova aduta za Pulu Peđe Grbina i Ade Damjanac, koja je imenovana povjerenicom za županijski SDP. Priča se da nije samo nezadovoljstvo lokalnim ljudima utjecalo na odluku Predsjedništva SDP-a već i razilaženje Milanovića i prvog čovjeka IDS-a Ivana Jakovčića oko Plomina 3. Jakovčić se usprotivio TE na ugljen, a potom zatražio da Vlada raspiše referendum. U to je uvjeren i IDS-ovac Damir Kajin.

>> \'Raspišite referendum o Plominu u Primorsko-goranskoj županiji\'

Pometeni lokalci

– Razlog je Plomin 3 na ugljen kao energent. I ja Milanoviću kažem da je to zlo i on to poštuje. Plomin treba Vladi, treba i Istri, ali su Istrani protiv ugljena kao energenta. Milanović je puknuo kada mu je Jakovčić u Labinu dao riječ, a onda sve porekao – kaže Kajin. Istarski primjer pokazuje slične metode rješavanja unutarstranačkih problema SDP-a i HDZ-a. Iako se hvale demokracijom i voljom članstva, Milanović je \"pomeo\" lokalno vodstvo i dao na znanje tko su njegovi favoriti. Jakovčić drži kako smjena čelnika SDP-a u Puli i Istri nije samo unutarstranačko pitanje. Smijenjeni su ljudi koji obnašaju visoke dužnosti, ovo postaje prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabilizacije Istre, zaključuje.

Komentara 2

LO
lokun
21:13 08.11.2012.

Ja sam za Grbića.

OB
-obrisani-
06:53 09.11.2012.

Milanović raspustio vodstvo istarskog SDP-a Zar je dotlen došlo! Nema brineš, bit će još i gore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije