Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrugivanje i uvreda

Grafit "Hitleru, hvala za holokaust" osvanuo na muzeju Yad Vashem

Yad Vashem (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.06.2012.
u 12:24

Među grafitima piše i da je Izrael na osnovi holokausta dobio svoju državu te kako bi cionisti izmislili Hitlera da nije postojao

"Hitleru, hvala ti za veliki holokaust. Samo zahvaljujući tomu dobili smo državu od UN-a", napisali su vandali tijekom noći na zidovima izraelskog muzeja Yad Vashem u Jeruzalemu. Na zidovima muzeja koji je posvećen žrtvama holokausta uz degutantni natpis o stvaranju izraelske zajednice ispisana je još nekolicina grafita kao što su "Država Izrael – duhovni Auschwitz sefardskog židovstva", "Židovi, probudite se, zli cinični režim nas ne štiti nego nas samo ugrožava" i "Da Hitler nije postojao, cionisti bi ga izmislili", napisanih na hebrejskom zgrozili su Židovsku zajednicu.

Direktor muzeja Yad Vashem, donosi The Times of Israel, baš zbog hebrejskog jezika na kojemu su napisani grafiti kao i izrugivanja cionizmu i holokaustu vjeruje da su grafiti djelo ultraortodoksnih ekstremista, ali sada je na policiji da pronađe vandale koji su oskvrnuli muzej porukama mržnje.

Ministar obrazovanja Gideon Sa’ar smatra da su počinitelji koji su oskvrnuli važnost Yad Vashema zasigurno željeli uvrijediti javnost, a s njim se složio i ministar za pitanja dijaspore Yuli Edelstein.

– Ovi su grafiti ispljuvak u lice Izraelu kao državi i žrtvama holokausta, i ništa više nego oskvrnuće uspomena na sve žrtve strašnih zločina – kazao je Edelstein.

Komentara 56

WA
wahr
18:59 11.06.2012.

Pogledajte kad je drzava izrael priznala Hrvatsku 5 godina poslije Amerike....

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
13:05 12.06.2012.

To se tice clanka potpuno je nepotreban akonse izuzme praksa o podsjecanju dnevno na to.

OB
-obrisani-
15:42 11.06.2012.

Cyklon javite se doktoru potrebna vam je pomoć.Hitno je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije