Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret 2012.

Gradski doček uz Slavonske lole 10.000 kuna jeftiniji od lanjskog

'01.01.2011. Karlovac - Docek Nove 2011 godine u Karlovcu na Trgu Bana Jelacica uz Jasmina Stavrosa. Docek je organiziran u grijanom satoru koji je doslo oko  tisucu Karlovcana.  Photo: Kristina Stedu
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
28.12.2011.
u 15:49

Osim Lola, publiku će na ‘Starom placu’, odnosno Trgu bana Jelačića, u grijanom šatoru zabavljati i grupa Strings iz Karlovca

Novu godinu planirali smo dočekati na Trgu bana Jelačića. No, ako će svirati Slavonske lole, možda i nećemo – kaže Krešimir Pavlačić, jedan od Karlovčana.

 

Skupi bendovi

Njegova izjava odražava nepovjerljiv stav dobrog dijela javnosti prema službenim dočecima Nove, jer se smatra da odabir izvođača nije po ukusu gradske populacije. No, vrlo će vjerojatno mnoštvo napuniti “Stari plac” i zajedno s tamburašima u zagrijanom šatoru ući u 2012. godinu, kao što su sa Stavrosom ušli u ovu.

Vatromet je osigurala tvrtka Pleter, a za ugostiteljsku ponudu, razglas, osiguranje i sve tehničke uvjete zadužena je tvrtka Fest.

Osim Lola, okupljene će zabavljati karlovačka grupa Strings, a troškovi organizacije su 90.000 kuna. Za doček 2011. Grad je izdvojio 100.000 kuna. Gdje će se i kako dočekati promjena kalendara ovisi prvenstveno o sve slabijim financijskim mogućnostima, kako za potrošače, tako i za ugostitelje.

Stoga, mnogo njih ove godine uopće neće organizirati dočeke. Kažu, ne isplati se jer prodani aranžmani ne pokrivaju troškove organizacije, posebice angažiranja glazbenih sastava. Ima, naravno, među ugostiteljima i onih koji će imati dočeke, kao, primjerice, restoran La Mirage. Ondje za 300 kuna posjetitelj dobije hranu i piće te zabavu uz glazbeni sastav Dinamiko.

Ista je cijena dočeka u hotelu Duga Resa. U aranžman su uključeni hrana i piće, a za zabavu je zadužena grupa Kocka šećera. Mnogi kafići će raditi kao što inače rade vikendima i neće naplaćivati ulaz, ali ni nuditi hranu. Doček će biti i u restoranu Kristal u Karlovcu. Hotel Frankopan iz Ogulina izradio je trodnevnu ponudu aranžmana vrijednog 1590 kuna. On uključuje doček u hotelu uz živu glazbu, podnevni doček u Fužinama uz kobasice, kuhano vino i klizanje te izlet na Plitvička jezera 1. siječnja.

Većina slavi kod kuće

Također, veliki broj građana proslavit će 2012. u privatnom aranžmanu, po kućama, vikendicama i u društvu prijatelja ili obitelji. Oni koji vole snježne radosti, mogu uplatiti aranžman u HOC-u Bjelolasica gdje će se održati i doček za mališane uz nastup Jacquesa Houdeka.

Ključne riječi

Komentara 3

OD
ODzizsKrajst
19:37 28.12.2011.

Onak nabrzaka: Mladi KARLOVČANI u svom gradu organiziraju: Festival nezavisne kulture Nepokoreni grad Festival dobre zabave ArtiKA Četverodnevni festival rock demo bendova Hermetika Jazz festival Ljetno kino i međunarodni filmski festival Mali urbani festival \"Jesen u gradu\" Trodnevni LED festival elektronske glazbe Rock-književne i rock-likovne večeri KAbina Punk koncerte Rock koncerte Izložbe mladih fotografa po parkovima Rock svirke po parkovima Pristojan komentar: Lijepo je da i političari imaju priliku jednom godišnje dovesti sebi prikladne goste Ciničan (ali istinitiji komentar): Ovo je samo još jedan dokaz koliko sva ta rulja iz poglavarstva nema pojma s kim žive, u kakvom GRADU žive, što GRAĐANI žele, što GRAĐANI rade. Sreća što će imati samo još jednu priliku da organiziraju doček Nove godine. Nakon toga će svoje omiljene glazbenike moći organizirati u vatrogasnim domovima u rodnim selima. p.s. cinično im priznajem i evoluciju. za razliku od bezvrijednog istočnjačkog šunda Jasmina Stavrosa, ove godine dovode kakvu-takvu hrvatsku tradicijsku glazbu koja, doduše, nema nikakve veze s urbanim, ali bar nije nasilno antiurbana.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
01:08 29.12.2011.

100 tisuća je puno za doček nove u ovim kriznim vremenima. Svi gradovi se razbacuju za novu godinu a onda kasnije štede na bitnijim stvarima od jednog večernjeg derneka.

MA
Marcalimero
15:09 29.12.2011.

Kao što već nekoliko puta rekoh, potrebne su dvije generacije da se ti prigradski i brdsko planinski đilkoši maknu iz grada i iz gradskih - javnih poduzeća. (kao poslije drugog svjetskog rata) Ovaj odabir opetovano govori da koliko god se trudio, g.Jelić je samo fikus i nema što za reći u poglavarstvu. Svaka čast Slav. lolama, ali njima nije mjesto u Karlovcu na dočeku. Tužno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije