Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikad nije kasno

Gradonačelnik već 3. dan poplave zaplovio do ugroženih Karlovčana

kupa42_krs_101210
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.12.2010.
u 12:07

Damir Jelić pozvao je novinare svih redakcija u Karlovcu, pa ih ostavio na obali

Što je gradonačelnik Damir Jelić poručio stanovnicima poplavljenog Gradca i Šišljavića, dijelova Karlovca koje je u petak obišao čamcem, je li im obećao pomoć u uklanjanju šteta, i što su ti ljudi imali reći gradonačelniku koji je k njima stigao trećeg dana poplave, većina ovdašnjih novinara nije čula zbog propusta organizatora obilaska. Redakcije su bile pozvane da poprate taj posjet, ali je mjesta u čamcu bilo samo za novinare dvaju lokalnih medija. Od praćenja gradonačelnika i njegovih suradnika na putu u naselja nizvodno od grada odustala je većina redakcija.
Damir Jelić konačno je mogao vidjeti ono što tamošnji stanovnici već danima proživljavaju - kuće koje izranjaju iz prljave i mutne vode, poplavljene prostorije, ljude koji u ostatak svijeta mogu samo čamcima ili traktorima i nastoje ukrasti što mogu bujicama koje svuda pronalaze put.
U Karlovcu su i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, iako vodostaj Kupe pada od petka u 3 sata, kada je bio 809 centimetara, pa se u 16 sati spustio na 786 centimetara. Padaju i razine ostalih rijeka, no izlivene na prometnice odsjekle su naselja u Mjesnom odboru Pokupska Dolina: Donje Mekušje, Husje i Kobilić, u Rečici Blatnicu i Karase, te sva naselja u MO Šišljavić. Stanovnicima uz lijevu obalu Kupe, do kojih se može samo čamcima, jučer su vatrogasci dostavljali hranu, vozili bolesnike na dijalizu, pomagali u preseljenju peradi i stoke... Sve interventne službe, po riječima Martina Barića, pročelnika karlovačkog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, angažirane su ili spremne pomoći stanovnicima poplavljenih područja. Koriste se čamci Javne vatrogasne postrojbe, karlovačke ispostave Hrvatskih voda te Interventne jedinice policije.
– Bude li potrebno, zapovjednik JVP zatražit će dodatne snage i vjerujem da će sve proći u redu. Molimo predsjednike mjesnih odbora da se za pomoć obrate Javnoj vatrogasnoj postrojbi ili Centru 112, da bismo mogli što prije koordinirati akcije – poručio je M. Barić.
Peti dan nabujale su rijeke najviše prijetile Karlovcu, iako izlijevanja nije pošteđeno ni ogulinsko i ozaljsko područje. Poplava je zatvorila mnoge lokalne i županijske ceste, a u petak popodne još je bila zatvorena i državna cesta Karlovac-Pisarovina-Pokupsko u Koritinji i Gradecu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije