Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osmi mandat

Gradonačelnik Otoka je jedan od dvojice najdugovječnijih gradonačelnika u Hrvatskoj

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
19.05.2021.
u 12:35

Dodaje kako on dužnost gradonačelnika obnaša volonterski s obzirom na to da je i zastupnik u Hrvatskom saboru

Josip Šarić (HDZ) imao je samo 24 godine 1993. kad je izabran za načelnika tadašnje Općine Otok. Šarić je tada bio jedan od najmlađih načelnika u Hrvatskoj, ako i ne najmlađi. On je policijsku odoru zamijenio mjestom načelnika. U nedjelju 16. svibnja Šarić je u prvom krugu lokalnih izbora osvojio 62 posto glasova i započeo svoj osmi mandat na čelu Otoka, ali sada kao gradonačelnik. Odmah u prvom krugu njegova lista riješila je i pitanje većine u Gradskom vijeću i to s 59 posto osvojenih glasova.  

– Gradonačelnik Krka i ja smo jedina dva gradonačelnika u Hrvatskoj koja su započela svoj osmi mandat. Toliko je dugovječno još nešto općinskih načelnika, ali ne veliki broj. Već sam dva, tri puta rekao da je dosta, ali se onda uvijek nešto novo pojavi ili me moji suradnici nagovore pa nastavim dalje. Činjenica je da meni taj posao nije dosadio i da ga ja volim, ali poslije ovoga mandata zaista ću dobro razmisliti što i kako dalje i hoću li se ponovno kandidirati – rekao je Šarić.

Dodaje kako on dužnost gradonačelnika obnaša volonterski s obzirom na to da je i zastupnik u Hrvatskom saboru. Tijekom proteklih godina bio je u dva navrata i pomoćnik ministra kao i pomoćnik Glavnog tajnika HDZ-a.

– Kada gledam protekle godine, napravili smo zaista puno toga. Kod nas su radovi na infrastrukturi u završnoj fazi. Primjera radi, prošla godina nam je u financijskom smislu bila najbolja s 238 milijuna kuna ostvarenih projekata. To je za jedan mali grad s dva naselja i ukupno 6000 stanovnika, zaista respektabilna brojka. Međutim, mislim kako se kruna svega dogodila 2006. godine kada je Otok stekao status Grada. Od te godine, kad su u grad došle sve državne institucije, Otok se počeo ozbiljno razvijati i to je bila na neki način prekretnica – istaknuo je Šarić.

Kaže kako se Otok, kao i većina drugih gradova na istoku Hrvatske, suočava s problemom iseljavanja mladih. Tu je i gospodarstvo koje je uvijek u fokusu djelovanja. Prema njegovim riječima, kroz potpore gospodarstvu i projekte otvorili su 140 radnih mjesta, a sada se gradi i nova tvornica tvrtke Bjelin, gdje će biti otvoreno novih 50 radnih mjesta.

– Dalji razvoj gospodarstva će nam i dalje biti u fokusu jer smo svjesni da bez gospodarstva i novih radnih mjesta nema napretka. Upravo stoga ćemo učiniti sve da tvrtki Bjelin osiguramo dovoljne količine drvne sirovine kako bi se mogla dalje razvijati i raditi, a samim tim u Otoku otvarati nova radna mjesta – zaključio je Šarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije