Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Načelnik Karlobaga pogodovao ženi pa dobio godinu dana zatvora

Ivan Tomljenović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17.12.2015.
u 21:15

Ivana Tomljenovića terete da je tvrtki svoje supruge dao posao gradnje šetnice u Karlobagu 2013. iako je znao da to ne smije učiniti

Ivan Tomljenović, načelnik općine Karlobag i član HDZ-a, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog nezakonitog pogodovanja tvrtki svoje supruge.

Istom presudom vijeća sutkinje Tanje Pavelin Borzić, Mario Brkljačić nepravomoćno je uvjetno osuđen na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od pet godina. Terete ga da je Tomljenoviću pomogao prikriti činjenicu da je posao s Karlobagom dobila načelnikova supruga.

Prema optužnici, sporna je bila gradnja šetnice u Karlobagu 2013. vrijedna 700.000 kuna, a Tomljenovića terete da je supruginoj tvrtki dao taj posao iako je znao da to ne smije učiniti. Kako bi to prikrio, preko javnog natječaja posao je dodijeljen Brkljačićevoj tvrtki GS gradnja, iako je Tomljenović znao da ta tvrtka neće izvoditi radove.

Obrazlažući presudu, sutkinja je kazala da sud nije povjerovao obrani Tomljenovića koji je tvrdio da nije znao da tvrtka njegove supruge izvodi radove na šetnici. Kada je Tomljenović zbog te optužbe uhićen, završio je u pritvoru, a da bi iz njega izišao morao je dati ostavku na mjesto načelnika. Nakon toga je na ponovljenim izborima opet pobijedio, da bi odmah potom ponovo bio uhićen zbog sumnje da je pokušao opstruirati istragu pokrenutu protiv sebe.

>> Načelnik Karlobaga tvrtki svoje supruge dao posao obnove šetnice

Komentara 18

IV
ivanjoksimovic
15:30 17.12.2015.

On je iz HDZ

PE
perfa57
15:23 17.12.2015.

Do sada ste uvijek u naslov stavljali i stranačku pripadnost. Sada toga nema ni u tekstu. Što se promijenilo.

Avatar links
links
16:17 17.12.2015.

pravi adezeovac, pa kolko li će onda banderas dobiti, ovaj je mala bebe za njega!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije