Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon uhićenja

Građani dizali uloge, Karlovačka banka: Svi depoziti su sigurni!

karlovačka banka (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/6
11.04.2013.
u 12:17

Korijeni ovih događaja su u vremenu od prije pet ili šest godina. Svi gubici i rizični plasmani vezani uz to vrijeme pokriveni su rezervacijama, tako da nikakvih problema u poslovanju banke neće biti, kaže Delaš.

Pritisak na šalterima naših poslovnica je povećan, no ne značajno. Likvidnost banke je dobra i potpuno stabilna. Svi depoziti su sigurni i to ne samo oni do 400.000 kuna nego i svi drugi, te ih možemo ih bez ikakvih problema isplatiti. Službena je to reakcija Josipa Delaša, predsjednika uprave Karlovačke banke nakon uhićenja članova obitelji Šola.

Delaš je na čelo banke došao u rujnu prošle godine s Amalijom Ikšić kao prvom suradnicom. Naglasio je da je odmah znao kako banka ima poteškoće, no i izniman potencijal, što dokazuje i sadašnja situacija.

– Korijeni ovih događaja su u vremenu od prije pet ili šest godina. Svi gubici i rizični plasmani vezani uz to vrijeme pokriveni su rezervacijama, tako da nikakvih problema u poslovanju banke neće biti. Iako bi htjeli, ništa konkretnije o svemu ne možemo reći dok istražitelji ne okončaju svoj posao. Banka nastavlja s radom, pripremamo godišnju skupštinu na kojoj će doći do promjena u Nadzornom odboru, ali i dokapitalizacije. Riječ je o iznosu od oko 20 milijuna kuna, koji je usuglašen s najvećim dioničarima, no detalje oko tog procesa također ne mogu iznositi dok sve ne definiramo i realiziramo. Taj novac dodatno će ojačati poziciju banke na tržištu – analizirao je situaciju Delaš. Naglasio je i kako dio javnosti, ali i medija pogrešno percipiraju poziciju koju u Karlovačkoj banci imaju uhićeni Sandi i Marija Šola.

– I obitelj Šola i sve druge osobe koje su uhićene ili se spominju u kontekstu poslovanja nisu imale direktan utjecaj na poslovanje banke od rujna prošle godine. Otad sam ja predsjednik, a gospođa Ikšić članica uprave i nitko nije mogao bez našeg znanja poduzimati odlučujuće poteze – rekao je Delaš.

Marijanu Trpčić Reškovac, bivša članica uprave posljednjih mjesec, kako je rekao, pripremala je materijale za upravu te nije donosila nikakve odluke. Marija Šola radila je kao savjetnica uprave, a prokuristica nije bila već više od godine. Posebno slikovito opisao je situaciju Josipa Kovača nekadašnjeg direktora Sektora kreditno-garantnih poslova.

– Gospodin Kovač već duže nije zaposlenik banke. Nikad ga nisam upoznao, a njegovo ime poznato mi je samo kroz dugove koje ima prema banci – zaključio je Delaš.

U centrali banke u karlovačkoj ulici Ivana Gorana Kovačića u srijedu je ipak bio red na šalterima. Većina ljudi već pri dolasku novinara i pogledu na fotoaparate negodovali su, ili zabranjivali fotografiranje.

>>Sandi Šola uhićen na granici, u USKOK-u poricao krivnju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije