Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijuni za cijevi

Grade i četiri kilometra vodovoda s priključcima

cijevi04
Dominik Grgurić/Pixsell
04.09.2013.
u 17:30

Od 652 kilometra vodovodne mreže Karlovca, 140 km cijevi je od azbesta. Treba zamijeniti još 115 kilometara

Iako im je čitavo ljeto prekopana ulica, mještani naselj Selce i Orlovac ne žale se, jer će dobiti kanalizaciju i nove vodovodne priključke. Projekt vrijedan 4,5 milijuna kuna plaća karlovačka tvrtka Vodovod i kanalizacija. Počeo je u srpnju, a trajat će do studenog.

 Posao do kraja godine

 – Projekt obuhvaća izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda duljine četiri kilometra, te 196 vodoopskrbnih priključaka. Mijenjamo azbest cementni cjevovod sa plastičnim cijevima visoke kvalitete čime ćemo podići kvalitetu vodoopskrbe na tom području.

Gradimo i kanalizaciju Selce u duljini od 767 metara, te 33 revizijska okna - kazao je Ivan Mrzljak, direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije.Osim spomenutih radova, tvrtka će do kraja godine vlastitim snagama zamijeniti dotrajale cjevovode na još nekoliko lokacija; u Donjem Pokupju prema ciglani, Gornjem Pokupju prema Levkušju, Lošinjskoj ulici, te u Vukmaniću uz glavnu cestu.

 Kroz programe investiranja iz sredstava tvrtke ove je godine obnovljena i mreža u Tičarnici i Strugi. Naime, u ovoj godini je već zamijenjeno 4,5 kilometara vodoopskrbne mreže, a svake godine tvrtka planira mijenjati po 6 kilometara dotrajale mreže.

 Plaćanje iz EU fondova

 – Od 2009. do lani smo vlastitim snagama, kroz godišnje programe investiranja, te kroz ISPA-u zamijenili preko 35 kilometara dotrajale mreže, što uključuje cjevovode od lijevanog željeza, azbest cementne i PVC. Iduće godine planiramo kroz investicije obnoviti mrežu Mekušje-Sajevac, Obala Trnskog i Mažuranićeva obala- dodao je I. Mrzljak.

 Krajem godine tvrtka će donijeti plan obnove i izgradnje mreže za narednu godinu, a koji se odnosi na zamjenu mreže vlastitim snagama. Plan se svake godine sastavlja prema nekoliko kriterija od starosti i vrste cjevovoda, do učestalosti kvarova i pucanja.

 – Pripremamo program u suradnji s Hrvatskim vodama, a što bi se financiralo iz sredstava EU, uz sufinanciranje Vodovoda i kanalizacije i Hrvatskih voda. Od ukupno 652 km vodoopskrbne mreže grada Karlovca, bilo je 140 km azbest cementnih cjevovoda, a treba ih zamijeniti još 115 kilometara.

To namjeravamo realizirati vlastitim snagama, kroz godišnje programe investiranja, te kroz EU fondove - dodao je direktor Mrzljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije