Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obavijest Stožera civilne zaštite

Građanima Obrovca upućeno upozorenje: Dezinficirajte poplavljene prostorije i zidove, bacite namještaj...

Posljedice poplave u Obrovcu
Foto: Čitatelj
1/18
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.05.2023.
u 15:24

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rano jutros bio je na terenu te se osobno uvjerio o stanju

Uslijed bujičnih poplava na području grada Obrovca, gradski Stožer civilne zaštite upozorio je građane na provođenje pojedinih mjera. Kako ističu, građanstvo se upozorava na provođenje mjera zbog miješanja rijeke Zrmanje s fekalnim i slivnim vodama koje su poplavile stambene i poslovne prostore. 

U cilju sprječavanja nastanka zaraze, Stožer upozorava na provedbu sljedećih mjera:

  • dezinficiranje svih poplavljenih prostorija
  • pokućstvo i tapecirani namještaj koji su poplavljeni preporučuje se trajno baciti u priložene kontejnere koji će biti postavljeni po gradu
  • poplavljene prostore nužno je očistiti sredstvima za dezinfekciju
  • zidove objekta nužno je dezinficirati

Ispumpavanje vode preko zečjeg nasipa za trećinu je, u odnosu na jučer, smanjilo razinu poplave u gradskoj jezgri Obrovca, doznaje se u utorak od zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije Mateja Rudića.

Zečji su nasip podigle Hrvatske vode upravo s tim planom, nakon što se ispumpavanje vode nije isplatilo jer se voda nije imala kamo prebacivati.

VIDEO Ogromna šteta u Srednjoj školi Obrovac: Voda uništila namještaj, podove i opremu

Razina vode u koritu Zrmanje kod Obrovca smanjila se s rekordna 302 na 257 centimetra jutros u šest sati, ali to je za jedan centimetar više nego sat ranije.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rano jutros bio je na terenu te se osobno uvjerio o stanju pa je na svom Twitteru objavio da je noć u Obrovcu unatoč zabrinutosti zbog nepovoljne vremenske prognoze, protekla bez novih većih problema.

Posljedice poplave u Obrovcu
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije