Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE NA ISTOM MJESTU

Grad Sisak dobio Gradsku blagajnu na Tržnici Kontroba

Gradska blagajna - Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/11
01.03.2016.
u 13:17

'Htjeli smo građanima omogućiti jednostavno plaćanje svih gradskih računa. Neće morati više plaćati naknade, niti obilaziti gradske tvrtke radi pojedinačnog plaćanja.'

- Dobra je to ideja, sve je na istom mjestu, ne treba lutati, a besplatno je. Značit će to neku uštedu svakoga mjeseca, još da se uvede plaćanje i ostalih računa onda je sve savršeno – rekao je Siščanin Franc Drevenšek nakon što je danas (utorak, 1. ožujak) platio račune na novootvorenoj Gradskoj blagajni na Tržnici Kontroba.

Odaziv je prvog rada blagajne bio sasvim dobar, što pokazuje da će ideja, da se svi računi gradskih tvrtki i ustanova bez naknade plaćaju na jednom mjestu, očito zaživjeti.

- Htjeli smo građanima omogućiti jednostavno plaćanje svih gradskih računa. Neće morati više plaćati naknade, niti obilaziti gradske tvrtke radi pojedinačnog plaćanja. Mi smo si zadali neki tromjesečni probni rok, nakon čega bi odlučili što dalje. Odaziv je dobar, sigurno će blagajna opstati, no razmotrit ćemo da se, uz minimalne naknade, ovdje ubuduće plaćaju i ostali računi - rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, i sama plativši račune na Gradskoj blagajni.

Otvorena su trenutačno četiri štanda za plaćanje, a sukladno iskustvima razmišljat će se o radu u smjenama te o mogućem otvorenju slične blagajne na tržnici u Capragu. Trenutačno je radno vrijeme ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak od 7 do 13.30 sati, srijeda od 12 do 18.30 sati te subota od 7 do 11.30 sati.

Osim uštede za građane, koristi će imati i gradske tvrtke.

- Godišnje se građanima iz gradskog sustava izda oko pola milijuna računa. Uz prosječnu nakandu za plaćanje od dvije kune, jasno je da je riječ o milijun kuna uštede za građane na godišnjoj razini. S druge strane nadamo se dostupnošću i pojednostavljenjem plaćanja ostvariti i veću naplatu za gradske tvrtke. Uz to i Grad štedi jer više nećemo plaćati HP-u i FINA-i naknade - kazuje gradonačelnica.

Prvog dana rada blagajne problem je ispao u neinformiranosti građana o tome koji se sve računi mogu platiti.

Za sada će Siščani moći na Kontrobi plaćati račune koje ispostavljaju sisački dječji vrtići, osnovne škole za prehranu i produženi boravak, Grad Sisak za komunalnu naknadu, komunalni doprinos i slično, Gospodarenje otpadom Sisak za odvoz smeća, Sisački vodovod za potrošenu vodu, Gradsko groblje Viktorovac za grobnu naknadu, Komunalac za dnevne parkirne karte (kazne koje građani plaćaju za nepropisno parkiranje), Dom kulture Kristalna kocka vedrine za svoje usluge kao što su članarine za radionice i slično.

Grad Sisak se na uvođenje gradske blagajne odlučio potaknut primjerima Slavonskog Broda i Virovitice gdje je isti sustav uveden prije četiri i pet godina.

>> Rekord – sjednica Gradskog vijeća trajala je punih 15 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije