Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravi raritet

Grad posluje po ISO standardima, a hoće li građanima Križevaca sad biti bolje?

Gradska uprava Križevci
Sergej Novosel Vučković
13.01.2014.
u 15:10

Križevačkoj upravi važni certifikati kojim se potvrđuju norme ISO 9001:2008 za upravljanje poslovnim procesima i ISO 27001:2005 za informacijsku sigurnost

Kad već građani još ne osjećaju da im je išta bolje, u Križevcima je lokalna vlast postigla mjerljiv uspjeh - dodijeljen joj je certifikat kojim su zadovoljene međunarodne norme ISO 9001:2008 i ISO 27001:2005.

Dubinska analiza

S tim se priznanjima, odmah se pohvalio gradonačelnik Branko Hrg, može dičiti malo koji grad u Hrvatskoj - ISO 9001, koji znači upravljanje poslovnim procesima, ima 50-ak jedinica lokalnih vlasti, dok je ISO 27001 još veći raritet, a znači visoku sigurnost i zaštitu informacijskoga sustava.

Put do tih postignuća nije bio lak i kroz dva mjeseca jedna je strana certifikacijska kuća provodila dubinsku analizu i pratila poštuju li se svi pravilnici i propisi, ali i ponašaju li se svi zaposlenici križevačke uprave, kojih je 40-ak, profesionalno. Ako je među njima i bilo nekih grešaka, ni slučajno se one ne bi smjele događati, jer će biti skupo plaćene - Grad Križevci mogao bi, naime, ostati bez upravo zasluženih certifikata, budući da se oni vrednuju svake tri godine.

Bit će i ušteda

Certificiranje po ISO normama Grad je platio 40.000 kuna, a da se ne bi pomislilo kako su norme same sebi svrha govori i poruka gradonačelnika Hrga i njegova zamjenika Tomislava Katanovića, glavnog kontrolora.

–To je skup standarda koji se moraju zadovoljiti da bi se bolje upravljalo i još više da se poveća učinkovitost gradske uprave. Grad postaje još otvoreniji i dostupniji građanima - rekli su.

Norme koje zapravo znače upravljanje kvalitetom trebale bi nešto i uštedjeti.

–Usklađenje s normama rezultira optimizacijom troškova poslovanja te kvalitetnijom i bržom uslugom za građane/korisnike - tvrde iz uprave, koji su za ostvarenje takvih zadataka zadužili i petero svojih zaposlenika, među kojima je i gradska glasnogovornica. Križevačka uprava je lani razvila i jedinstveni model obavještavanja o svojem djelovanju, slanjem informacija putem aplikacije na mobilnim telefonima, a uveden je i besplatni bežični internet u centru grada.

Komentara 1

YO
yocko
14:12 14.01.2014.

Biče nam bolje kad Hrg ode sa svojim HSSom,njima je dobro uzmu si koliko im treba,a grad se ruši sa svih strana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije