Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET SMO 'MALI'

Grad plaća 500.000 kn, a nijedna ekipa ne spava u Varaždinu

rukomet
Foto: Marko Jurinec/ PIXSELL
10.12.2014.
u 11:00

Ozren Matijašević (HRS) kaže da je smještaj Šveđankama, Nizozemkama i Njemicama birao EHF te je ogorčen jer su, kaže, hrvatske ekipe na proteklim prvenstvima bile smještene u nemjerljivo lošijim uvjetima, naročito muški u Danskoj

Gradonačelnik Goran Habuš primio je predstavnike hrvatske, švedske, njemačke i nizozemske ženske rukometne reprezentacije, koje u Varaždinu igraju skupinu C Europskog prvenstva. Izmijenjeni su sitni darovi i kurtoazne zahvale.

- Organizacija je dobra - kazala je Helga Magnusdottir, članica Izvršnog odbora EHF-a. Ozren Matijašević, potpredsjednik HRS-a i koordinator za ženski rukomet, pak je dodao da su “Varaždinu zahvalni za široku dušu koju su imali priliku iskusiti”. No široka duša nije jedino što je Varaždin uložio. Nije to ni dugogodišnja otplata podizanja arene na Dravi, izgrađene povodom muškog Svjetskog prvenstva 2009. Ne, Varaždin će na aktualno prvenstvo potrošiti i “osjetnih” pola milijuna kuna.

Brojne koristi

- Grad plaća smještaj za sve četiri reprezentacije, dodatnu prehranu za sportaše, catering za VIP osobe i službene osobe u dvorani, troškove PU Varaždinske, vatrogasaca, hitne pomoći, pozivnice i akreditacije, ceremonijal otvaranja prvenstva i naknade za rad povjerenstava, kao i dio promocije koji se odnosi na hostese te službenog spikera i fotografa. Planirani iznos je 500 tisuća kuna - odgovorili su nam iz gradske uprave te nam i otkrili gdje su smještene reprezentacije. Za Hrvatice već je poznato da su u La’Gusu na Varaždinbregu, a ostale su u - Međimurju, tj. u Svetom Martinu na Muri.

Dodaju i kako organizacija prvenstva donosi brojne koristi, poput “isticanja imidža zajednice i ekonomske koristi, jer će grad posjetiti i veći broj turista”. No upravo kod “ekonomskih koristi” u oči upada kako ni jedna reprezentacija nije smještena u Varaždinu! Na upit jesu li imali utjecaja na odabir hotela iz Grada pak su nas uputili na Hrvatski rukometni savez. Upitali smo stoga i Ozrena Matijaševića, koji je lopticu prebacio na EHF.

Televizor u boji

- O smještaju svih stranih reprezentacija, odlučivao je EHF. U meni je gorčina i nezadovoljstvo, jer iz nepoznatih razloga nije prihvaćen varaždinski hotel Turist. Hrvatske reprezentacije na prethodnim natjecanjima više su puta bile smještene u osjetno lošijim uvjetima. Sjetimo se samo Danske. Turist je spram onoga “televizor u boji”, s mnogo višom razinom usluge - kaže i dodaje kako je to “onaj tip nepravde i zakinutosti koju prolaze male države”. Kratak komentar dobili smo i od predstavnice EHF-a.

- Bile su dvije opcije, Sv. Martin i Varaždin. Stiglo nam je izvješće kako su sobe u Varaždinu premalene. Znate, igračice su visoke - kaže Helga Magnusdottir u ime EHF-a. No, upitali smo Matijaševića zašto onda barem HRS Hrvatice nije smjestio u Varaždin. Odgovorio je da su tražili mir i tišinu za duže pripreme, jer bi u Turistu od navijača moglo biti - bučno. Stoga su odabrali hotelčić s tri zvjezdice na državnoj magistrali koja povezuje Varaždin i Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije