Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon poplava

Grad Petrinja pomaže svojim stradalima

Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
26.02.2014.
u 16:21

Nakon povlaćenja vode iz podruma, prizemlja i ostalih dijelova brojnih kuća predstoji isušivanje zidova, saniranje bunara i septičkih jama,žurna nabavka hrane za stoku

Kupa i Petrinjčica ušle su u svoja korita i poslije njihove poplave sada je vrijeme saniranja katastrofalnih posljedica. Najugroženija domaćinstva po Mošćenici, Petrinji i Brestu Pokupskom danas su obišli gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i zamjenica Svjetlana Lazić, koji su, uz vatrogasce Javne postrojbe podijelili najnužnije poljske krevete, madrace, deke i hranu. Pozvali su stradalnike neka počnu, iako još nije proglašena elementarna nepogoda, na obrascima dostupnim u Gradu, prijavljivati osnovnu štetu.

Nakon povlaćenja vode iz podruma, prizemlja i ostalih dijelova brojnih kuća predstoji isušivanje zidova, saniranje bunara i septičkih jama,žurna nabavka hrane za stoku. Takvu pomoć u sijenu danas su u Brestu zatražili Marijan Popić za deset muznih krava i obitelj Kolarić za stado svojih ovaca. Senadu Deliću u Mošćenici najveći trošak bit će popravak gorionika u peći centralnog grijanja, a bolesni Aleksa Pejić, koji je evakuiran iz metar visoke vode u prizemlju, jedva čeka povratak u Ulicu Mile Wood.

Prve interventne novčane pomoći odobravaju se iz novosonovanog fonda 5+5 za pomoć poplavljenima, u kojeg je do danas uplaćeno oko 30.000 kuna. Među donatorima su gradovi, općine i pojedinci, među kojima i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić. Nakon poplave velikih razmjera sada se područje Petrinje pojavilo nekoliko opasnih klizišta prometnica, cesta i okućnica, a ta mjesta sutra će obići čelnici grada.

>> U Petrinji poplavljeno 500 kuća i zagađeno 150 bunara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije