Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reklamirali HDSSB

Grad Osijek zabrinut zbog kazne Televiziji Slavonije i Baranje

ivica vrkić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
13.09.2013.
u 16:06

Agencija za elektroničke medije je sa 100.000 kuna kaznila STV te sa 10.000 kuna odgovornu osobu na toj televiziji, nakon što je prijavljeno da je tijekom predizborne kampanje za prošle lokalne izbore kršila Zakon o elektroničkim medijima

Grad Osijek komentirao je prekršajni nalog koji je Agencija za elektroničke medije  izrekla Televiziji Slavonije i Baranje zbog reklamiranja HDSSB-a tijekom predizborne kampanje za prošle lokalne izbore izraživši zabrinutost zbog činjenice da je prekršajni nalog  izrečen zbog kršenja članka 25. Zakona o elektroničkim medijima. Također su izrazili i ''žaljenje zbog činjenice da su izrečene ovako visoke kazne jednoj osječkoj medijskoj kući''.

Naime, agencija je sa 100.000 kuna kaznila STV te sa 10.000 kuna odgovornu osobu na toj televiziji, nakon što je tu kuću sedam kandidata za gradonačelnika Osijeka, među kojima je i sada aktualni gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, te sedam kandidata za župana Osječko-baranjske županije tijekom predizborne kampanje za lokalne izbore prijavilo zbog kršenja zakona o elektroničkim medijima, ocijenjujući da se STV otvoreno stavila u propagandu službu jedne političke opcije.

Iz Grada su priopćili i da razmatraju šire posljedice ove odluke Agencije za elektroničke medije ''s obzirom na činjenicu da Grad Osijek ima ugovor o televizijskom emtirianju za 2013. s Televizijom Slavonije i Baranje''. 

>> Ivica Vrkić: Kad sredim Osijek, mogao bih na Pantovčak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije