Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Grad Osijek i Ministarstvo pravosuđa zajednički obnavljaju fasadu DORH-a u Osijeku

Županijski sud u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.07.2016.
u 16:35

'Ovo je primjer dobre suradnje lokalne i centralne vlasti te putokaz za ostale gradove i općine u Hrvatskoj'

Sukladno potpisanom ugovoru između Grada Osijeka i ministarstva pravosuđa uskoro započinju radovi na obnovi pročelja zgrade Županijskog državnog odvjetništva u Kapućinskoj ulici u Osijeku. Pojašnjeno je kako će Grad Osijek iz sredstava spomeničke rente za obnovu pročelja izdvojiti 300 tisuća kuna.

Nakon što se postupkom javne nabave utvrdi ukupan iznos troška obnove, koju će sufinancirati grad i Ministarstvo, potpisat će se dodatak ugovora radi osiguranja ostatka sredstava.

- Ovo je primjer dobre suradnje lokalne i centralne vlasti te putokaz za ostale gradove i općine u Hrvatskoj koje pozivam da slijede grad Osijek i nađu zajednički jezik s pravosudnim tijelima, kako bi radili na dobro svih građana, rekao je ministar pravosuđa Ante Šprlje.

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić dodao je kako je se na javni poziv grada za obnovu fasada javio niz zainteresiranih subjekata među kojima je prvo bilo upravo Ministarstvo pravosuđa.
- Za te je projekte osigurano 1,2 milijuna kuna, a u pripremi su ugovori s još pet partnera.

Najvažnije je da krećemo u niz projekata obnove pročelja koji će promijeniti vizuru grada, rekao je Vrkić dodajući kako je za ove projekte iz prihoda spomeničke rente osigurano ukupno 2,4 milijuna kuna.

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:22 04.07.2016.

bolje da ste te nivce dali za bolnicu

LA
LANA555
21:07 04.07.2016.

Mogli bi zajednički sredit bolnicu .Ona je preča i pohvalit se novinarima i dat javno da vas hvalimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije