Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždin

Grad od T7 Visa traži nižu cijenu za zemljišta i smeće

'03.11.2011., Gradska vijecnica, Varazdin, Novoizabrani gradonacelnik Grada Varazdina Goran Habus Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
05.03.2012.
u 14:15

Ugovor o varaždinskom aerodromu raskinut će se, a T7 grupa bit će odštećena u visini ulaganja

Nakon međustranačkog sastanka u petak, poslali smo T7 grupi dopis s našim prijedlogom kako riješiti cijelu situaciju u korist građana, ali ne na štetu T7 grupe. Danas smo se svega toga dodirnuli. T7 grupa ima neke svoje argumente zašto to za njih u ovom trenutku nije prihvatljivo i dali su neke svoje prijedloge. Mi smo zatražili da nam ih daju do sutra ujutro u pismenom obliku. Sutra ujutro ćemo ponovno sjesti i morat ćemo donijeti odluku u najkraćem roku, nemamo više vremena za čekanje. Kazao je to nakon današnjeg sastanka s predstavnicima T7 grupe varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Otkrio je da Grad od T7 grupe za Banficu I i II, odnosno za POS naselje, traži da snize cijenu zemljišta. Tamo je ugovorena cijena 190 eura po kvadratu, a Grad bi poštovao ugovor, ako se cijena spusti na 100 eura, što je, kaže Habuš, realno. Za zemljište u Vilka Novaka II Grad također traži da se cijena spusti na 100 eura, umjesto ugovorene, koja je 147 eura.

Ugovor oko varaždinskog aerodroma, oko čega su se svi složili, raskinut će se, a T7 grupa bit će odštećena u visini ulaganja, koja će procijeniti ili neko povjerenstvo ili vještak. Bilo je govora i o problemu bala smeća.

– Predlagali smo da to riješi u MBO tvornici, ali uz cijenu od 700 kuna po toni smeća.Tu smo cijenu predložili zato što imamo dvije ponude prema kojima možemo početi raditi za 15-ak dana. Jedna je od Grada Čakovca da nam preuzme novi otpad po cijeni od 700 kuna te druga općine Davor koja može preuzeti sve bale po cijeni od 560 kuna. Uzeli smo jedinstvenu cijenu od 700 kuna, dok T7 nudi cijenu od oko 1020 kuna. Vidjet ćemo kako će pregovori dalje teći – kazao je Habuš.

Iako su na sastanku s gradonačelnikom i gradskim vijećnicima bili članovi uprave T7 grupe na čelu s Davorom Pataftom, nitko od njih, pa ni Patafta, nije bio spreman dati izjavu nakon sastanka. Umjesto njih, to je učinio odvjetnik Miroslav Rendić.

– T7 Vis u nekoliko je navrata davao konstruktivne prijedloge koji bi se odnosili na to da građanima bude krajnji račun za smeće čim niži i da se razriješe svi odnosi između Grada i T7 Visa. U tom ćemo smislu i danas tijekom dana Gradu uputiti svoj prijedlog, da ga oni razmotre. Inicijalni je prijedlog Visa da se cijena snizi 20 posto, s time da bi se oko ostatka cijene vodio sudski postupak – kazao je Rendić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije