Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradske stipendije

Grad Ivanec 36 studenata stipendira sa 180.000 kuna

stipendije (1)
Ljiljana Risek
27.12.2010.
u 11:38

Božićni dar: već početkom idućeg tjedna studentima će biti isplaćene stipendije za listopad, studeni i prosinac

- Studentica sam četvrte godine eksperimentalne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Petsto kuna gradske stipendije strašno mi puno znači, to više što su i moje dvije sestre, Martina i Nikolina, također studentice, u Varaždinu obje studiraju tehnologiju i gospodarsku logistiku. U kući zarađuje samo otac, koji radi na HŽ-u, a od njegove plaće teško da bismo sve tri uspjele studirati. No, sretna sam što su i obje sestre dobile gradske stipendije. Jasno je da nam je novac neophodan, a meni će dobro doći u pokrivanju troškova stanovanja. Skupi su, stan plaćam tisuću kuna, plus režije.

   To nam je ispričala Valentina Lipovec iz Cerja Tužnog, jedna od ukupno 36 studenata i studentica što su jučer u Gradskoj vijećnici s Gradom Ivancem potpisali ugovore o stipendiranju u novoj akademskoj godini. Za stipendiste, kojih je ove godine šest više nego prošle, u gradskom je proračunu osigurano 180.000 kuna.

- Vjerujemo da će vama i vašim roditeljima stipendije olakšati teret studiranja. Nadamo se da će barem dio vas nakon završetka školovanja ostati u Ivancu, jer na vas gledamo kao na intelektualni kolektiv koji će sutra nositi razvitak grada – kazao je na potpisivanju ugovora gradonačelnik Milorad Batinić. Naglasio je kako će iduće godine sve studente s ivanečkog područja pozvati na poseban sastanak, radi formiranja baze podataka o stručnim kadrovima, koju će gradske službe moći nuditi poduzetnicima i ulagačima koji od iduće godine najavljuju intenzivniju gradnju u Poslovnoj zoni.

   Takva mogućnost svidjela se i Zvonimiru Biškupu iz Lovrečana, studentu zadnje godine Prava, koji kaže da bi se rado vratio kući i zaposlio u rodnome kraju, samo kad bi našao dobar posao. Među stipendistima je i Ivica Mudri iz Prigorca, student prve godine tehnike, tehnologije i menadžmenta na Šumarskom fakultetu u Zagrebu.

- S obzirom na to da živim s majkom, koja mi od skromne plaće obućarske radnice ne bi mogla plaćati studij, stipendija mi puno znači. Gdje vidim svoju budućnost? Sigurno bih se vratio u Ivanec kad bi mi se pružila dobra prilika za zapošljavanje. Ako ostane tako kako je sada, razmišljam o drugim mogućnostima, možda čak i o odlasku iz Hrvatske – kazao je Ivica.

   Već početkom idućeg tjedna, studentima će biti isplaćeni zaostaci stipendija za listopad, studeni i prosinac, što znači da će svakome od njih na žiroračun „sjesti“ po 1.500 kuna, a to je već svota koja im je, kako rekoše, popravila raspoloženje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije