Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poručila iz Šibenika

Grabar-Kitarović: Pobjedu ćemo i ove godine proslaviti u Kninu

Kolinda
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/12
18.05.2015.
u 16:00

U svom je govoru istaknula da gospodarski oporavak treba biti trajna briga

Moja je namjera iskrena i duboka da proslava Oluje bude dan pobjede, a ne dan podjele - rekla je nakon obilaska šibenske gospodarske zone Podi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Prije toga održala je govor na svečanoj sjednici šibenske županijske skupštine.

- U Šibeniku je spriječen prodor agresora 1991. godine koji je htio Hrvatsku podijeliti napola. Pobjedu smo ostvarili oslobođenjem Knina i pobjedu ćemo i ove godine jubilarno proslaviti u Kninu - rekla je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

U svom je govoru istakla da gospodarski oporavak treba biti trajna briga te da država treba više toga prebaciti na regionalnu samoupravu i pojednostavljenjem administracije omogućiti jači financijski angažman odnosno investicije.

Na novinarski upit zašto je bila dan uoči obilježavanja i u Jasenovcu i Bleiburgu Grabar Kitarović je rekla: - Htjela sam se pokloniti žrtvama koje imaju svoje ime i prezime, koje su imali svoje sudbine i živote. Nisam htjela ni na koji način da se s njima politizira, bilo na kojoj strani. Svaka žrtva zaslužuje i poštovanje i pijetet.

>>Predsjednica Grabar-Kitarović u tajnosti posjetila Bleiburg

Komentara 194

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:11 18.05.2015.

20. godina od veličanstvene Oluje, gdje smo u 48h razbili močnu,veliku, napuhanu, smrdljivu srbočetničku pijanu cmizdravu "vojsku"

Avatar mirica19
mirica19
12:14 18.05.2015.

Još jedna dobra odluka :)

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:13 18.05.2015.

Tako je predsjednice... Neće nam neki mijenjati našu slavnu povijest...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije