Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grabar-kitarović:

'Dopustite premijeru da donese odluku i pokaže koliko mu je stalo do Hrvatske'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/13
13.04.2015.
u 13:27

Predsjednica je kratko komentirala najavu premijera Zorana Milanovića da sutra neće doći na sastanak na Pantovčak.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prilikom posjeta Karlovcu u sklopu dana proslave Karlovačke županije, kratko je komentirala najavu premijera Zorana Milanovića da sutra neće doći na sastanak na Pantovčak.

– Sastanak je sutra ujutro, do njega još nije došlo. Dopustite premijeru da donese odluku i pokaže koliko mu je stalo do Hrvatske.

Komentirala je i pobunu stanovnika Sisačke županije gdje bi se trebao zbrinjavati nuklearni otpad.

– Građanima treba dati što više informacije o tom projektu, trebalo bi provesti javnu raspravu, kazala je.

Podsjetimo, kako je Večernji pisao, izvor blizak Milanoviću rekao je da premijer isprva mislio da je predsjednica pozvala sve šefove parlamentarnih stranaka zajedno pa je razmišljao kako bi na sastanak mogao uputiti ministra Gordana Marasa kao potpredsjednika SDP-a. No, kako je shvatio da su sastanci sazvani odvojeno, odlučio je da neće ići.

– Kao predsjednik SDP-a odgovaram samo svojoj stranci, a nikako predsjednici države – obrazložio je svoju odluku Milanović najbližim suradnicima i dodao da po Ustavu predsjednik države šefove parlamentarnih stranaka može zvati na konzultacije jedino nakon parlamentarnih izbora, kako bi odlučio koga će odrediti za mandatara nove vlade.

Obraćajući se okupljenima i čestitajući dobitnicima javnih priznanja na doprinosu napretku i razvoju Županije, Predsjednica Republike istaknula je, kako unatoč velikosrpskoj agresiji, ratnim razaranjima, lošim primjerima u privatizaciji te dugotrajnoj krizi, temeljna gospodarska grana Karlovačke županije jest industrija.

 - Upravo vaša županija pokazuje da je industrijski razvoj moguć, isplativ i održiv i da se može uskladiti sa sve zahtjevnijim ekološkim standardima, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović te dodala kako uz postojeće i nove poslovne zone, potrebne državne investicije i sredstva europskih fondova industrija ima odlične uvjete za razvoj.

Osvrnuvši se na dugotrajnu gospodarsku krizu u Hrvatskoj, Predsjednica Republike ukazala je na problem sustava „koji ne omogućuje u dovoljnoj mjeri da kreativnosti i poduzetnost dođu do punog izražaja“.

 - Hrvatska je puna darovitih i požrtvovanih ljudi, uspješnih tvrtki, udruga zauzetih za opće dobro. Naši ljudi kreativni su, poduzetni i s ljubavlju zauzeti za razvoj svojih životnih sredina, zavičaja i Domovine, rekla je Grabar-Kitarović.

>> Milanović bojkotira: Odgovaram SDP-u, a ne predsjednici

Komentara 213

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:16 13.04.2015.

Dokazao je Zoki u cijelom mandatu koliko mu NIJE stalo za Lijepu Našu i sve nas u njoj! Vrijeme je da ode!

OS
osica
13:43 13.04.2015.

mnoge šanse su on i njegova ekipa propustli . Jedna više ili manje njemu ne daje šansu. Rulet se igra do kraja.

ZA
zampioivo
15:20 13.04.2015.

Muljanovicu je Hrvatska imovina, pali avion i vozi u Novu Zelandu, Jameriku; Krk đe se god fobro jede i pije, Hrvati placaju a ostalo je nebitno, o drugim stvarina bribe Kresica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije