Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Govor mržnje se osobito manifestira kroz komentare na internetskim portalima'

Andrej Plenković
Tomislav Krasnec/PIXSELL
05.03.2014.
u 17:41

Zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Andrej Plenković je zajedno s grčkim kolegom zastupnikom PASOK-a Dimitriosom Droutsasom organizirao okrugli stol o sprječavanju "govora mržnje na internetu".

Zastupnik HDZ-a u Europskom parlamentu Andrej Plenković je zajedno s grčkim kolegom zastupnikom PASOK-a Dimitriosom Droutsasom organizirao okrugli stol o sprječavanju "govora mržnje na internetu", izvijestio je njegov ured.

Na konferenciji je bilo stotinjak sudionika, među kojima i studenti iz niza europskih država.

"Govoreći o nizu međunarodnih dokumenata kojih je Hrvatska potpisnica, Plenković je predstavio zakonodavni okvir u Hrvatskoj koji se odnosi na slobodu govora odnosno sprječavanje i kažnjavanje govora mržnje - od relevantnih odredbi Ustava, preko članaka Kaznenog zakona (čl.325.) do niza zakona koji reguliraju medije.

Plenković je naglasio kako je govor mržnje globalna pojava koja se osobito manifestira kroz komentare i forume na internetskim portalima, te stoga zahtijeva pravno uređenje na međunarodnoj, europskoj i nacionalnoj razini", pišu iz njegova Ureda.

>>'Zajednička lista HDZ-a i partnera ponovo će dobiti relativnu većinu'

Komentara 24

KR
KroničarHr
17:53 05.03.2014.

Usprkos nevjerojatnih primitivizama na forumima, apsolutni prvaci u "govoru mrznje" u Hrvatskoj su pkliticari, naravno nikako svi, ali pun ih je Sabor a na zalost i Vlada. Ni jedan forum, kao ni recimo nogometni stadion nicim i nikako ne moze lose utjecati na stvarnu nesnosljivost i mrznju medju ljudima i narodima, kao ruzan i primitivan istup visoko pozicioniranoga politicara. Samo iz ove garniture godinama Hrvatskom odzvanja urlik ministra Jovanovica gotovo redovan, Pupovca, Stazica, Milanovica, Kolomana, da ne nabrajam dalje. Ako govorimo o govoru mrznje, to je prag koji treba pomesti. Forumi su djevija igra za to.

XA
xaron
20:19 05.03.2014.

Evo Zgubidan se probudio da nešto "pametno" kaže za svojih 10000 € mjesečno. Nitko nije za mržnju, ali pod ovim se misli ograničiti slobodu govora. To smo imali pod komunistima a evo opet se vraća pod drugim imenom. Oni komunistiti su bili smrad, a i ovi kapitalisti smede do neba.

Avatar rokoprčina
rokoprčina
21:15 06.03.2014.

A di je sloboda govora? Sigurno ne kod nas.Ne može čovik ni Ustašku kapu da nosi a kamoli da progovori kontra parazita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije