Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kronično nedostaje liječnika

Nude im i 15.000 eura poticaja samo da dođu: 'Taj novac je bio važan, ali jedan drugi faktor je presudio'

06.07.2023.
u 06:17

Hrvatska liječnička komora upozorila je da u cijeloj Hrvatskoj nedostaje 257 obiteljskih liječnika

Ključne riječi

Komentara 3

FE
fefellerunt
11:46 06.07.2023.

Rijetki su još u zdravstvu zbog humanosti, primarno je pohlepa, da im se da i 20 000 € bilo bi im malo, a koliko kvalitetno rade vidi se po tome što je u Hrvatskoj skoro najniži životni vijek u Europiropi . Nije ni čudo kad je parazitkinjama teško čovjeku staviti zaštitnu pregaču pri RTG snimanju, kad se tablete propisuju bez ikakvog praćenja koliko pomažu, o listama čekanja ne treba ni pisati. Kada će se uvesti radne kvote da se stranci zaposle u hrvatske bolnice da se napokon dobije malo kvalitete?

GO
goran2hr
08:54 06.07.2023.

Trebalo bi povući niz poteza, ali za početak prestati (besplatno) školovati kadrove, koji misle iseliti iz Hrvatske. Što je bilo bilo je, ali dalje tako - ne. Prije studija ili specijalizacije, neka malo razmisle, odluče i - potpišu. Podrazumijeva see da jedan liječnik ima pristojnu plaću i nadstandard. Ali ako ekipa mašta o astronomskim plaćama, Švicarskoj, SAD-u i Norveškoj, pa sretno im bilo, a fakultet neka si plate sami po uzoru na SAD.

Avatar grbadeva
grbadeva
08:11 06.07.2023.

Nikako ne mogu shvatiti da gradovi koji plivaju u novcu ne posežu za takvom mjerom, nego bace kukavelu na sav glas kako ne mogu do liječnika. Ogledan primjerak tom je Dubrovnik čiji gradonačelnik svako toliko udari u plač pred kamerama kako nemaju ginekologa i slične specijaliste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije